Vakbond tegen vrijwilligers op de taxi

ALMERE • Di 10 november 2015 | 21:40 • Dinsdag 10 november 2015 | 21:40
FNV Taxi is er fel op tegen dat in Almere vrijwillige taxichauffeurs worden ingezet voor het vervoer van mensen met een beperking. Volgens de vakbond worden betaalde krachten hierdoor verdrongen van de arbeidsmarkt. Bovendien gaat het om werk dat eigenlijk door gediplomeerde chauffeurs moet worden gedaan. Een vertegenwoordiger van FNV Taxi spreekt daarom donderdag in tijdens de Politieke Markt.

Mobiliteitscentrale Salders verzorgt in opdracht van de gemeente het vervoer voor mensen met een beperking. Volgens Salders hebben vrijwilligers meer tijd om passagiers te helpen dan de betaalde krachten op de deeltaxi. De FNV noemt dat klinkklare onzin en vindt dat de gemeente meer geld moet uittrekken voor het collectief vervoer.

Voorheen deden Salders en Connexxion het collectief vervoer samen. Toen Salders al het vervoer voor zijn rekening nam, werden de chauffeurs van Connexxion niet overgenomen. Die zijn overgeplaatst naar andere standplaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel