Vakbond tegen vrijwilligers op de taxi

ALMERE
FNV Taxi is er fel op tegen dat in Almere vrijwillige taxichauffeurs worden ingezet voor het vervoer van mensen met een beperking. Volgens de vakbond worden betaalde krachten hierdoor verdrongen van de arbeidsmarkt. Bovendien gaat het om werk dat eigenlijk door gediplomeerde chauffeurs moet worden gedaan. Een vertegenwoordiger van FNV Taxi spreekt daarom donderdag in tijdens de Politieke Markt.

Mobiliteitscentrale Salders verzorgt in opdracht van de gemeente het vervoer voor mensen met een beperking. Volgens Salders hebben vrijwilligers meer tijd om passagiers te helpen dan de betaalde krachten op de deeltaxi. De FNV noemt dat klinkklare onzin en vindt dat de gemeente meer geld moet uittrekken voor het collectief vervoer.

Voorheen deden Salders en Connexxion het collectief vervoer samen. Toen Salders al het vervoer voor zijn rekening nam, werden de chauffeurs van Connexxion niet overgenomen. Die zijn overgeplaatst naar andere standplaatsen.

reacties (9)

 • Saint

   

  Zolang vrijwilligerswerk gepropagandeerd en gestimuleerd wordt door overheden, van regering tot gemeente, zal het aantal vrijwilligers alleen maar groeien. Het is de beste manier om aan goedkope arbeidskrachten te komen. Het kan immers niet op, waar voorheen 2 of 3 betaalde krachten aan het werk waren, staan nu vrolijk 6 vrijwilligers hetzelfde werk te doen. Alleen krijgen ze niets betaald en stellen ze ook geen moeilijke vragen. Een economie die draait op uitkeringen en vrijwilligers, mij benieuwen hoelang dit nog goed kan gaan.

  reageer
 • Jaf

   

  whats next ? Vrijwillige metselaars om de prijs van een nieuwbouwwoning te drukken ? Met alle respect voor deze vrijwilligers het is gewoon betaalt werk dat op slinkse wijze goedkoop wordt uitgevoerd.

  reageer
 • Boontje

   

  Praat voor jezelf - ik rijd nooit te snel op de dreven. Het is net iets te makkelijk je eigen gedrag goed te praten met het argument 'maar-iedereen-doet-het'.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Als Taxi bedrijf neem je je klandizie serieus lijkt mij, je hebt een maatschappelijke verantwoording. Een bedrijf welke loopt te klooien met zijn verantwoording zou voorgoed buiten de gemeentelijke inschrijvingen gehouden moeten worden. Particuliere klanten hebben zelf de mogelijkheid keuzes te maken en zullen dit dan ook doen. In de praktijk zijn vrijwillers wettelijk niet aanspreekbaar/verzekerbaar bij ernstige ongevallen gaat dit een rol spelen, alles blijft voor verantwoording/rekening directie taxicentrale. We zijn lekker bezig elkaar te misbruiken wij houden een schaduw economie in stand aware wij een derde wereldland.

  reageer
 • Kees

   

  Iedereen rijdt toch gewoon te snel op de dreven van Almere? Zolang ze zich in de wijken wel aan de snelheid houden lijkt mij dat prima.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bestuurder

   

  Salders rijdt regelmatig te snel: 60-70 in 50 zone.

  reageer
 • Waar blijft het respect??

   

  De rechten van de mens gelden ook voor diegene die beleid maken in het verplicht vrijwillig werk creëren.Of zijn deze regels een wassen neus voor diegene die ontkennen dat arbeid afneemt ten aanzien de groei in de automatisering.Het in stand houden van stapelbanen levert geen toekomst perspectief om zelfstandig en gezond het leven te doorlopen. De voortdurende onzekerheid om je stapelbaantje te behouden maakt een mens echt niet gelukkig.Vooral een 50+ plusser ziet de wereld soms echt als respectloze samenleving met bomvol regels die niet meer gerespecteerd worden.Het is maar net wie op dat moment het grootste overwicht heeft. Artikel 4 Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden. Slavernij en slavenhandel in iedere vorm zijn verboden. Artikel 23 Een ieder heeft recht op arbeid, op vrije keuze van beroep, op rechtmatige en gunstige arbeidsvoorwaarden en op bescherming tegen werkloosheid. Een ieder, zonder enige achterstelling, heeft recht op gelijk loon voor gelijke arbeid. Een ieder, die arbeid verricht, heeft recht op een rechtvaardige en gunstige beloning, welke hem en zijn gezin een menswaardig bestaan verzekert, welke beloning zo nodig met andere middelen van sociale bescherming zal worden aangevuld.

  reageer
 • ik heb zeker 10 gemeentes geteld die dit zelfde ding doen. Vrijwilligers gebruiken hiervoor. Waarom mogen zij dit wel en Almere niet?

  reageer
 • Japio

   

  Het toverwoord is vrijwilliger. Die kan immers alles. En er is al een aantal werklozen van 50+ welke niet meer aan het werk komen en dan in de bijstand mogen werken als "vrijwilliger". Dan is de cirkel rond. En elke 50+ er als hij/zij pech heeft en ontslagen wordt een mogelijk slachtoffer. Doorgaan tot 67 toch?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert