Plan voor zonnepanelen op publieke gebouwen

LELYSTAD
Op scholen, sporthallen, woningen en multifunctionele centra in Lelystad moeten op de daken zonnepanelen komen. Die oproep doet de gemeenteraad in een motie, die dinsdagavond is aangenomen.

De raad vindt dat Lelystad meer zijn best moet doen om duurzamer en energieneutraler te worden. Zonnepanelen op publieke en particuliere gebouwen kunnen daarbij helpen.

De raad wil maximaal twee miljoen euro uittrekken om mee te betalen aan de plaatsing van zonnepanelen. Het geld moet binnen tien jaar wel weer worden terugverdiend.

reacties (5)

 • Barbara

   

  Leuk om te kunnen lezen dat behalve zonnepanelen ook de Cock weer in beeld verschijnt! Lat eens wat meer van je horen!

  reageer
 • KC

   

  Maar dat is zeker 's winters minder dan een dakhellingen tussen ZO en ZW.

  reageer
 • Cock

   

  Zonnepanelen met een Oost West opstelling doen het prima ,ik heb ze ook zo liggen en het resultaat liegt er niet om.

  reageer
 • Sunshine

   

  Gewoon doen gemeente niet overloos en jaren over praten om proberen alle gebouwen te voorzien maar stapje voor stapje. Dus we beginnen in januari met 3 panden, april weer 3 etc. Beter doen dan oeverloos jaren praten

  reageer
 • KC

   

  De daken van woningen, zoveel als mogelijk, een dakzijde tussen de richting ZO en ZW bouwen. Op deze manier heb je meeste profijt van de zon op de zonnepanelen. Dit voorstel heeft Bindend Lokaal Lelystad en de SP ook ingediend voor de toen nog te bouwen woningen op de plek van de Waterwijzer. Men heeft dat niet gehonoreerd dat de daken op het zuiden kwamen te liggen. Nu liggen zij Oost en West. Zonnepanelen heb nu geen effect. Gemiste kans. Lelystad is kampioen niet luisteren!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert