Nieuwe manager voor stadshart

LELYSTAD
Jeroen Wichers wordt de nieuwe interim Centrummanager in Lelystad. Wichers is werkzaam voor het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. In die functie is hij al betrokken bij het centrum van Lelystad.

De gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren in het stadshart hebben hem aangesteld. Wichers gaat de meest urgente actiepunten uitvoeren die onafhankelijk deskundige Paul Tankink heeft geadviseerd. Die vindt dat het centrum geen identiteit heeft en achterhaald is.

Volgens Tankink zijn er geen natuurlijke looproutes door een wildgroei aan parkeergarages en moet de leegstand worden teruggebracht. Het Agorahof kan aantrekkelijker gemaakt worden door de komst van een bioscoop en de toevoeging van horeca en groenvoorzieningen. Wichers begint deze maand aan zijn functie en houdt op maandag en dinsdag kantoor in een pand in de Kroonpassage.

reacties (5)

 • Hendrik

   

  Inderdaad, schandalig. Winkeliers en eigenaren willen dat hij er komt, en dan gebeurt dat ook nog. Nee, terecht dat de reageerders hier daar vraagtekens bij zetten. :-)

  reageer
 • Dirk2

   

  Triest!

  reageer
 • Barbara

   

  Om te beginnen is er een lege etalage in de Kroonpassage mee gevuld en wat daar uit voortkomt blijft nog een verrassing.

  reageer
 • Hopla

   

  Hopla de zoveelste tonnen kostende manager en adviseur over dit stadscentrum. De ene adviseur haalt de ander binnen , buro citanova vaart er ook nog steeds wel bij. Raad, gemeente wordt toch eens wakker.

  reageer
 • Joop

   

  ...en dat kost slechts 80.000 per jaar...en die bioscoop die kan hij er echt niet toveren hoor. Als er genoeg animo voor was was hij nooit weggegaan...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert