Collecteren mag voortaan zonder vergunning

NOORDOOSTPOLDER
Wie in Noordoostpolder wil collecteren of flyeren, hoeft daarvoor geen vergunning meer aan te vragen bij de gemeente. Ook straatartiesten mogen zonder vergunning optreden.

De gemeente heeft in totaal zestien artikelen geschrapt uit de algemene plaatselijke verordening, apv. Dat past in het streven om onnodige regelzucht en bureaucratie verder terug te brengen.

Wel zijn er in de apv drie regels bijgekomen, over verstoring van de openbare orde, drugshandel op straat en de mogelijkheid van een gebiedsontzegging. De gemeenteraad moet in december nog instemmen met de wijziging van de apv.

reacties (7)

 • ohm1981

   

  Op deze manier komt Jan alleman voor de, de gebeten cavia, vervanging van de omgevallen boom en weet ik wat collecteren. En vele oplichters zoals bij de parkeergarages staan bedelen zien hun kans schoon. Ja hoor hier is over nagedacht....Not!

  reageer
 • Karel

   

  Op internet kun je voor heel weinig een sticker kopen met het opschrift:NEE Geen collectes,verkopers en geloofsovertuigers.Die plak je bij de bel. Je hebt het dan heel rustig aan de deur want de meesten (uilskuikens uitgezonderd) houden zich eraan. Giften en aankopen via de bank.

  reageer
 • Uit ervaring!!

   

  Dit is echt de kat op het spek binden. De hond mag niet poepen op straat dan staat de gemeente te controleren.Vervolgens mogen wel allerlei personen bewoners oplichten. Als burger had je al niet veel grip om te klagen omdat dergelijke vergunningen al van de politie naar de gemeente ging.(onduidelijke verschuiving) Juist ouderen kunnen hiervan de dupe worden omdat men geen noodzaak ziet om te controleren.

  reageer
 • Renee

   

  Voor collecteren moeten er regels blijven. Volgens mij is dat ook landelijk geregeld

  reageer
 • Pietje

   

  Gelden er nog wel regels waarvoor je mag collecteren? Lijkt me anders misbruik en oplichting in de hand te werken - met als uiteindelijk gevolg dat niemand wat meer geeft aan de deur. Is hier echt goed over nagedacht, of is er alleen maar uitgegaan van de bestaande situatie, zonder oog voor wat deze schrapping tot gevolg kan hebben?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ikke

   

  Nou dan weet je waar je moet zijn om onterecht op naam van een stichting aan geld te komen.

  reageer
 • Faerie

   

  Collecteren vind ik een gevaarlijke, dat geeft alleen maar meer ruimte voor criminelen die nu al op naam van stichtingen langs de deur gaan en mensen geld afhandig maken. Flyeren en straatartiesten prima, maar als er overlast van wordt ervaren moet het wel snel geregeld kunnen worden, die 3 nieuwe regels moet geen traject zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert