Werkstraf geëist voor ernstig ongeval

ALMERE • Wo 11 november 2015 | 20:50 • Woensdag 11 november 2015 | 20:50
Tegen een Almeerse automobilist die een ongeval zou hebben veroorzaakt op de Noorderdreef in Almere is een werkstraf van 240 uur geëist. Zijn vader, die ook in de auto zat, raakte bij het ongeval zwaargewond. Justitie eist ook nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en drie jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

De Almeerder vloog in juni 2014 met veel te hoge snelheid met zijn auto over de kop. Hij had alcohol gedronken. Toen hij de macht over het stuur verloor, werd de vader uit de auto geslingerd. Hij kwam in de berm terecht.

De Almeerder ontkent de beschuldigingen. Hij zegt dat niet hij maar zijn vader de bestuurder van de auto was. De zoon reed kort na het ongeval met de zwaar beschadigde auto weg, naar zijn zeggen om hulp te zoeken voor zijn vader. Getuigen die het ongeval zagen, belden de politie. De Almeerder kon kort daarna worden aangehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel