Frustratie over uitblijven ondergrondse afvalcontainer

ALMERE
Bewoners van een appartementencomplex aan het Olivier B. Bommelhof in Almere zijn boos omdat de gemeente geen ondergrondse afvalcontainer plaatst.

De gemeente had volgens de bewoners na vier jaar soebatten toegezegd dat er in oktober een ondergrondse afvalcontainer zou zijn. Dat blijkt nu niet het geval te zijn en voorbereidende werkzaamheden zijn ook nog niet getroffen.

De appartementbewoners willen een ondergrondse container omdat buurtbewoners afval en troep storten bij de alleen voor het complex bedoelde bovengrondse containers. De gemeente laat weten dat zij niet verwantwoordelijk is voor de kosten van het plaatsen van de afvalcontainer. Daarvoor zouden nu gesprekken zijn met zowel woningbouwvereniging de Alliantie als de Vereniging van Eigenaren.


reacties (6)

 • Rene

   

  Waar het hier om draait is dat de gemeente Almere al 4 jaar zijn beloftes niet nakomt. steeds is er weer een ander excuus, niet terug bellen, we zijn er mee bezig, we gaan er zo spoedig mogelijk aan beginnen. Dit zijn enkele termen die wij in de loop der jaren hebben mogen ontvangen. Echter betaal je je Woz of afvalstoffen heffing niet op tijd, dan weet de gemeente je wel meteen te vinden, om je een poot uit te draaien.

  reageer
 • Antje Ha

   

  De gemeente is geen partij en de floriade of iets anders heeft er niets mee te maken. De VVE heeft zitten slapen. Probeer het nog eens.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Moet de gemeente het vorderingsbeleid voor de VVE doen? Dat is gewoon een VVE taak. Men had gewoon zelf moeten aanpakken.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Ziet er uit als privéterrein. Het storten doen de bewoners zelf en zal ook bij de bunkers gebeuren. Zo zijn de bewoners daar klaarblijkelijk. Hier hebben we geen centje pijn.

  reageer
 • Wim Haesakkers

   

  In 2013 gaf de gemeente aan geen budget meer te hebben. De VvE heeft de gemeente toen gewezen op de oorspronkelijke bouwvergunning die aangaf dat de projectontwikkelaar Alliantie de aanleg moest betalen. Hier hebben ze 2 jaar niets mee gedaan. Nu geeft de gemeente ineens aan in gesprek te zijn met de Alliantie, die natuurlijk ook alles "vergeten" is. Wij wachten nog wel weer 4 jaar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  nee de gemeente is nooit verantwoordelijk , alleen als het hun uitkomt .als de gemeente niet wil laat het lekker een zooitje worden ,de gemeente heeft namelijk wel de verplichting om de zooi te ruimen dat staat in de wetgeving dus vooral niet verder druk om maken daar mensen ,want de gemeente geeft liever geld uit aan een flopiade en onzin .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert