Mogelijk dodelijke konijnenziekte in Zeewolde

ZEEWOLDE
In de omgeving van de MMM Zorgboerderij in Zeewolde zijn vijf dode konijnen gevonden. Volgens de gemeente zijn ze vermoedelijk overleden door de konijnenziekte myxomatose.

Medewerkers van de zorgboerderij troffen de wilde konijnen aan. De boerderij heeft zelf ook konijnen, maar die zitten in een hok en zijn afgeschermd van de wilde konijnen. Volgens de zorgboerderij zijn er bij de eigen konijnen geen signalen dat ze ziek zijn.

Myxomatose is niet besmettelijk voor mensen of andere dieren. De gemeente raadt aan om tamme konijnen in te enten tegen de ziekte. Wie een ziek of een dood beest ziet liggen, moet contact opnemen met de MMM Zorgboerderij en niet zelf actie ondernemen.

reacties (4)

 • dries

   

  vraag het aan ed voigt hij weet hoe te behandelen

  reageer
 • Konijnenopvang Knaller Breda

   

  Erg vervelend dat deze ziekte de kop weer opsteekt. Erg jammer dat er verkeerd advies wordt gegeven in het artikel. wanneer uw konijn ziek is of symptomen van Myxomatose heeft moet u niet de zorg boerderij bellen maar een konijnkundige dierenarts waar het konijn dan met spoed naartoe moet. Daarnaast nog een anderen tip voor de redactie. De foto die bij het artikel is geplaatst kan ook Syfilis zijn of Snot. Dit is niet geheel alleen kenmerkend voor Myxomatose. Beetje jammer dat er verkeerde of onvolledige info wordt gegeven.

  reageer
 • Konijntje

   

  Contact opnemen met zorgboerderij??? Echt niet meteen je dierenarts bellen wanneer je konijn deze symptomem blijkt te hebben!

  reageer
 • Jk

   

  Was te verwachten, niet alleen konijnen krijgen het, maar ook hazen, daar zijn er veel meer van dan normaal, de natuur lost dat op deze (onprettige) manier op

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert