Woonzorg Flevoland verrast klanten met verwenontbijt

FLEVOLAND
Ruim 600 klanten van Woonzorg Flevoland in Lelystad zijn donderdagochtend verwend met een ontbijt. Dat gebeurde in het kader van de Nationale Verwendag voor chronisch zieken.

Zo werden onder andere de bewoners van woonzorglocaties Hanzeborg en De Uiterton in het zonnetje gezet. Het ontbijt werd vanaf kwart over zeven rond gebracht door zes vrijwilligers en zes medewerkers van Woonzorg Flevoland.

De organisatie gaat al twaalf jaar rond met de ontbijtjes en spreekt van een mooie traditie.

reacties (7)

 • Jacob

   

  U heeft ongetwijfeld vandaag in het nieuws kunnen lezen dat veel van de afgewezen asielzoekers zelf weer terugkeren naar hun "onveilige" thuisland. Bovendien blijken ettelijke asielzoekers hun neus op te halen voor het hun aangeboden onderdak. Ik sta niet toe dat mijn eigen medelanders de dupe worden van deze misstanden.

  reageer
 • Lola

   

  Helemaal mee eens Ingrid. Wat btereft die ontbijtjes.. dit gaat oa om wijkbewoners die zorg krijgen van Woonzorg Flevoland. Zij wonen verder zelfstandig. De ontbijtjes zijn voor de meeste mensen echt extra, dit is niet wat altijd bij de zorg hoort. De meeste mensen, zeikerds zijn er altijd (ik had liever wit brood, of ik had liever aardbeienjam i.p.v. frambozen), vinden het een leuke verrassing.

  reageer
 • Ingrid

   

  Welke andere groep dan? Ik denk dat jet het over vluchtelingen hebt, maar ik vind opvang voor mensen die uit een oorlog komen toch echt geen verwennerij. Ik word er ook een beetje moe van dat dit overal bijgesleept wordt. Je hebt geen idee wat die mensen hebben meegemaakt. Probeer je eens voor te stellen dat Rutte een gifgasbom op jouw wijk gooit. En dat jij vervolgens duizenden kilometers aflegt. En dan zo ontvangen worden.

  reageer
 • Barbara

   

  Tja en een ontbijt of niet en ik vind ook het contrast tussen die glunderend uitziende meneer en de bleekziende hulpeloosheid van overige zorgverleners en behoeftigen te groot. Daar kan de traditie van dat jaarlijkse koekhappen niks aan veranderen.

  reageer
 • Jacob

   

  In alle respect, maar volgens mij is het niet meer dan vanzelfsprekend dat de 600 klanten van Woonzorg Flevoland iedere dag een prima ontbijt krijgen en niet alleen dat, maar ook lunch en avondeten. Hoewel goedbedoeld heeft een verwenontbijt iets neerbuigends en riekt teveel naar liefdadigheid. Met name in deze tijd waarin voor een andere groep kosten noch moeite worden gespaard voor allerlei verwennerij, zonder dat daar ooit iets voor gepresteeerd is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Ik ben wel benieuwd wat er nou verder in die doos zat..Ik zie uit de verte wel een croissantje om in alle vroegte in te happen, maar is dat wel wat voor mensen waarvan de meesten een kunstig gebitje dragen?

  reageer
 • KC

   

  Goed gedaan John Bos. Een pluim voor jullie organisatie richting zorg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert