Stier Durkan arriveert in natuurpark

LELYSTAD
De Duitse wisentstier Durkan is donderdagmiddag aangekomen in het Natuurpark Lelystad. De stier moet daar de komende jaren voor nakomelingen in de kudde zorgen. Die nakomelingen worden later weer in Europese natuurgebieden uitgezet. Daarmee moet het voortbestaan van de wisent gegarandeerd worden.

Durkan is afkomstig uit een Duitse dierentuin en is in het Natuurpark de opvolger van de stier Bjarnov, die in juni naar Spanje is gebracht.

Bjarnov had tien jaar in Lelystad geleefd en zo'n 70 nakomelingen gekregen. Hij moest weg om inteelt te voorkomen. Met de komst van Durkan is er nu weer nieuw bloed in de kudde wisenten.

reacties (4)

 • Jules Vismale

   

  Nou zijn ze zelfs van plan om in Brabant en de Veluwe wisenten los te laten in de natuur zodat het grootste Europese hoefdier feitelijk de plaats van het edelhert verdringt. Ik ben er zelf een groot voorstander om de wisent te herinvoen al moet het dier alleen niet een drukke verkeersweg oversteken want een botsing met een wild rund van 1000 kilo kan zowel het dier als de automobilist zeker het leven kosten en diens auto total loss!

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Ha! Nu hoeft ie alleen nog maar de winter te overleven!

  reageer
 • Mmm,goed vooruitzicht voor die stier met die dames :-)

  reageer
 • Barbara

   

  Lekker wat meer ruimte voor het dier en tien jaar plezier met de dames in het vooruitzicht!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert