"Grote problemen jeugdhulp en Wmo door bezuinigingen"

LELYSTAD
De gemeente Lelystad is bang dat er grote problemen ontstaan bij de uitvoering van de jeugdhulp en de Wet maatschappelijke ondersteuning door de forse bezuinigingen van het rijk.

Samen met meer dan twintig gemeenten waarschuwt Lelystad de Tweede Kamer dat het 'vreselijk mis' zal gaan als die bezuinigingen niet worden teruggedraaid. De gemeenten zijn bang dat verdere vermindering van de budgetten zal leiden tot een onverantwoorde druk bij instellingen en professionals. Daardoor zou er onvoldoende kwaliteit geleverd kunnen worden en zullen er lange wachtlijsten ontstaan.

De gemeenten dringen er bij de Kamer op aan de kwestie met de minister te bespreken.

reacties (4)

 • Dirk2

   

  Ga aan het werk ipv te klagen! Als iedere ondernemer de kans kreeg om te zeuren en te treuren zou de economie stil staan! Deze gemeente is drukker met zichzelf dan met de burger. Is dit weer een afleidingsmanoeuvre van het echte probleem of is men weet uit op nog meer ambtenaren in huis? Als men zich echt zorgen zou maken over onze hulpbehoevenden zou men anders optreden, niet schrijven maar handelen! Pluchevangers.....

  reageer
 • Marijke

   

  Dit is een landelijk probleem, niet alleen van Lelystad. Het is er door de regering te snel doorgedrukt. Iedereen (incl. SVB en de gemeenten) heeft gesmeekt om nog een jaar uitstel om het beter voor te kunnen bereiden. Dit is door Van Rijn c.s. volkomen genegeerd. Die verborg zich liever achter rookgordijnen (PGB-budgethouders die massaal zouden frauderen, dit is inmiddels overtuigend met cijfers weerlegd) en niet eens een formuliertje konden invullen) en wordt op schandalige wijze de handen boven het hoofd gehouden door Rutte. Het is een grof schandaal en een belediging voor alle betrokkenen, inclusief de mensen die de nieuwe regels moeten uitvoeren.

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist. Men heeft daar totaal niet op ingespeeld. Zij gaan liever voor hun speeltjes, zoals de Flevokust, e.d., wat waarschijnlijk een flop wordt.

  reageer
 • Marijke

   

  Werd dit al ruim een jaar geleden niet voorspeld door zo ongeveer alle betrokkenen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert