Duizend hardrijders bij werkzaamheden A27

FLEVOLAND
Meer dan duizend mensen krijgen een boete omdat ze te hard hebben gereden bij wegwerkzaamheden op de A27 bij Almere.

De politie heeft donderdag tussen 09.45 en 14.15 uur gecontroleerd. Van de 6000 passanten reden er 1000 te hard.

De politie gaat de komende tijd vaker bij de wegwerkzaamheden controleren.

reacties (23)

 • Pineut

   

  Dacht dat ik met 94 slechts een beetje te hard reed, wordt ik gestraft met 274 euro boete voor 24 km te hard.. Ik snap dat die boete bij 24 km te hard zo hoog is, maar dat had ik op dit traject echt niet in de gaten. Moet ik dan zo hoog beboet worden? Alsof ik expres 24 km te hard rijd; dat zou ik nooit doen en toch wordt er op die manier naar me gekeken. Voelt oneerlijk, uit verhouding en als zakkenvullerij. Ik kan het hebben maar kan me voorstellen dat een ander gezin hier krom om moet liggen. Kansloos beleid.

  reageer
 • Henk

   

  Als ze de snel weg dicht doen zijn ze met een twee weekjes klaar en nu zijn ze zo al twee mandjes er mee aan de gang en als de winter in eens binnen valt nog langer En het voor deel krijgt de staat geen euro,s meer in kas.

  reageer
 • Michel

   

  Ik vind ook dat vrachtwagen chauffeurs die midden op de weg gaan rijden en dan beide banen in beslag nemen ook echt helden! Laat die auto's maar lekker even wachten en zelf voor veiligheid kiezen. Een vrachtwagen inhalen op die smalle banen is echt wel link. Een verkeerde stuur correctie van een vrachtwagen of auto kan op zo'n smal stukje grote gevolgen hebben. Het valt me nog mee dat er nog geen grote ongelukken daar hebben plaatsgevonden.

  reageer
 • Dick

   

  Ik niet, ik vind het juist ASO's! Ze spelen voor eigen rechter en/of schoolmeester. En je bewering over de ongelukken bewijst maar weer eens dat snelheid dus geen oorzaak van ongevallen is. Ondanks dat jullie allemaal roepen dat er zo hard gejaagd wordt, gebeuren er geen noemenswaardige ongelukken.

 • Tja

   

  Ik vind dat slechte chauffeurs. Wat is er moeilijk aan tussen de lijntjes rijden? Inhalen kan daar makkelijk, als dat gevaarlijk zou zijn was er wel 1 baan van gemaakt.

 • Robin

   

  Simpel. Regels zijn regels... Houd je je daaraan, is er niks aan de hand. Het is daar op de linkerbaan op sommige stukken erg smal. Als chauffeur is het goed opletten, want de automobilisten doen dat niet en racen op links met hoge snelheid langs.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Mensen die klagen over boetes voor te snel rijden...

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ja ze vergeten vaak dat je voor 3 km/h te hard toch echt gewoon 80 op je teller hebt staan, rekening houdend met de marges. En er zijn daar misschien niet altijd mensen aan het werk maar de rijstroken zijn smaller dan normaal en de vluchtstrook ontbreekt ook op grote stukken. Gewoon even stukje rustig aan doen, is dat nu teveel gevraagd?

 • laat alle reacties zien
 • Richard Bakker

   

  In Engeland hanteren ze pas een geweldig systeem op de snelwegen bij wegwerkzaamheden. Bij het begin en het eind van de wegwerkzaamheden hangen boven iedere rijbaan (mobiele) trajectcontrole camera's. Wedden dat iedereen zich daar keurig aan de aangegeven snelheid houdt? (behalve de echte die-hard dummy's dan...!) Prima werkend systeem, of het nou wel of niet aan staat, maar het werkt!

  reageer
 • Michel

   

  Ik vind 1000 boetes van de 6000 passanten nog erg weinig trouwens. Ik rij er dagelijks en zet mijn cruise controle op 75 op de teller en bijna niemand die achter me blijft rijden en ze halen nog met flinke snelheid in ook! Van mij mogen ze wel een laser controle gaan houden, al is het dan jammer dat ze dan ruimte te kort komen om de boetes uit te schrijven.

  reageer
 • waterwijker

   

  Ik zet de mijne daar op 70, waarom zou ik willens en wetens te hard rijden? En in de bebouwde kom op 50, kan dat ook niet fout gaan. Ik zie niet in waarom de zogenaamde (maar ondertussen...) brave burger zich het recht zou mogen toeeigenen daar wel harder te rijden.

 • Hulpverlener

   

  Heel veel mensen schijnen te vergeten dat door de werkzaamheden de weginrichting zich op dit moment niet leent voor hard rijden. Ondanks de versmalde rijstroken word je ingehaald met idioot hoge snelheden, waar bij een ongeluk in een klein hoekje zit. Om dat gedrag tegen te gaan wordt gecontroleerd. Goede zaak!

  reageer
 • Elisabeth

   

  Actie is gehouden op veler verzoek van diverse weggebruikers!

  reageer
 • Flevoburger

   

  ach zo lang er niemand van jouw familie als wegwerker is dood gereden is het makkelijk om over die bekeuringen over de rooie te gaan toch? Neemt niet weg dat onze (r)overheid met de hoogte van de boetes ook helemaal de weg kwijt is....... Zo van 1 Europa zolang het in Den Haag ff lekker uitkomt.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Toch altijd weer verrassend die enveloppe uit Leeuwarden op de mat, keurig netjes opgesteld in helder Nederlands, goede uitleg een uitgebreide berekening van de nota en de door u geleverde diensten met admin kosten etc. En toch vervalt men hier weer in de stress, jammer jammer.

  reageer
 • Ingmar

   

  Gisteren stonden ze ook al bij hm-paal 108.0 Gelukkig zijn ze over 2 weken klaar volgens vananaarbeter.nl

  reageer
 • Harrie

   

  Volslagen belachelijke actie! Dit heeft compleet niks meer met veiligheid te maken maar is gewoon ordinaire geldklopperij. Als er wegwerkers langs het traject zouden staan, dan ja. Volledig begrip ervoor dat je controleert om veiligheid te bewaken. Maar wat is het geval bij de Stichtse brug op de A27 bij afslag Almere? Men flitst enkel op het traject van Utrecht naar Almere, in noordelijke richting. Waarom? Omdat men enkel daar met de flitsinstallatie kan staan! Maar wordt daar dan gewerkt. NEE!! Want men werkt enkel nog aan de overkant, in de zuidelijke richting, van Almere naar Utrecht. Maar ja, daar kan de flitser niet opgesteld worden, want dan staat men op het stuk dat juist nu geasfalteerd wordt! Kortom daar waar zou moeten controleren voor de veiligheid kan men niet staan. Dus gaan we maar aan de overkant staan, voor Jan Lul, zodat we toch kunnen roepen, kijk we controleren bij wegwerkzaamheden. We doen iets aan veiligheid! En over veiligheid gesproken, hoe zinvol is het te flitsen voor de veiligheid als alle medewerkers achter stalen barriers staan te werken? Maar zoals elke Almeerse burger weet, in Nederland flitsen we niet voor de veiligheid. In Nederland flitsen we voor de opbrengst! U wordt als automobilist gewoon weer genaaid. En als wegwerker helemaal. Ambtenaar kan mooi een vinkje zetten op zijn lijstje, de automobilist betaalt weer, en de situatie van de wegwerker is geen stap veiliger geworden! Welkom in open inrichting Nederland. Waar de overheid u als burger haat!

  reageer
 • MKM

   

  Inderdaad. Gewoon aan de aangegeven snelheid houden omdat de rijstroken verlegd en versmald zijn, dat heeft pas met veiligheid te maken. En als ieder zich dan aan de snelheid houdt, hoeven we ook niet te klagen dat er alleen maar voor de opbrengst geflitst wordt.

 • Michel

   

  Lekker belangrijk dat ze aan de andere kant werken. Je moet je gewoon aan de snelheid houden. En daarbij is het ook zo dat je met een versmalling te maken hebt. Het is gewoon asociaal om daar te hard te rijden en je laat mensen schrikken die zich wel aan de snelheid houden op zo'n versmalling.

 • Michel

   

  Lekker belangrijk dat ze aan de andere kant werken. Je moet je gewoon aan de snelheid houden. En daarbij is het ook zo dat je met een versmalling te maken hebt. Het is gewoon asociaal om daar te hard te rijden en je laat mensen schrikken die zich wel aan de snelheid houden op zo'n versmalling.

 • Ireine van Kampen

   

  Dinsdag kon ik amper invoegen, vrachtwagen liet me er niet tussen!! Ik iets harder gereden om voor hem te komen, gaat hij zowat tegen mijn kofferbak aanzitten en seinen dat ik harder moest rijden...ik reed "heel braaf" 70km. Ik bleef gewoon rijden en dacht bekijk het maar. Vrachtwagen uit Maarssen, ASO!!!!!!

  reageer
 • Vin

   

  Irene, Invoegers hebben geen voorrang. Dus jou actie is niet goed. En als jij "heel braaf" 70 rijd met je auto dan rijd je voor die vrachtwagen 66/67. Dus logisch dat hij in je kofferbak reed.

 • Ik weet niet waar u het rijbewijs gehaald heb, maar het is toch echt zo dat verkeer wat invoegd achter aan moet sluiten en niet ze auto er voor mag proppen. Dus wie is er nu asso?

 • jan staphorst

   

  Uiteraard houd ik 70 aan want veiligheid voor wegwerkers staat voorop. maar dit is belachelijk dan weer 70 en dan weer een paar honderd meter 90 en goede aanduiding wanneer einde 70 ,90 is er niet. en dan al maanden die vertraging op deze weg wat een ergernis. en dan toch nog even die automobilist bij zijn kloten pakken als ie 80 rijd waar 70 mag omdat je niet goed meer kunt opmaken hoe hard het dan wel mag. dit soort gedrag wordt ik misselijk.

  reageer
 • MKM

   

  Vreemd, ik rijd dagelijks dezelfde weg en vindt het erg duidelijk. Ja, het wisselt, maar mijns inziens prima aangegeven.

 • Het is niet alleen de veiligheid van de wegwerkers, maar ook dat van het verkeer. Dit komt niet ten goede als je massaal door een versmalling wil met 120 daarom is het maar 70 km per uur. Dus voor ieder zijn veiligheid.

 • jkees

   

  1000 is weinig ga er maar eens de toegestane snelheid rijden . Je wordt gewoon bijna van de weg gereden .

  reageer
 • Koos

   

  Gewoon houden aan de snelheid die de borden aangeven, of dat nou 70 of 90 is, dat kan toch niet zo moeilijk zijn!! En aan het einde van de wegwerkzaamheden krijg je vanzelf het bekende bord weer te zien dat je weer harder mag rijden, einde wegwerkzaamheden. Kind kan de was doen :)

 • Joop

   

  Goede actie. Vaker doen.

  reageer
 • michael

   

  Kassa !!! En terecht !!!

  reageer
 • Nico

   

  Volledig terecht zeg ik als weg werker.Graag dubbele geld boetes . Misschien dat mensen dan eerst nadenken voor ze gaan racen...

  reageer
 • johan54

   

  Beste Nico Ik ben ook van mening dat er veel te hard gereden wordt. Zelf kom ik meerdere keren per dag over de A27 en met 70km kost je dat wel 3 tot 4 minuten extra, dus waar hebben we het over. En ja met 70km wordt je dus door bijna iedereen ingehaald. Wat mij ook opgevallen is dat ook de auto's met het bordje 'werkverkeer' je rustig met ruim 100 voorbij komen, dus ook jouw collega's maken zich er schuldig aan.

 • Dick

   

  Domme reactie. Boetes bij wegwerkzaamheden zijn al dubbel!

 • Antje

   

  Ben helemaal eens met je..... je hebt maar 1 leven...

 • Pzaal

   

  Het is alweer bijna het einde van het jaar en de boete quote's moeten weer snel opgevuld worden.

  reageer
 • ronald

   

  Heeft niks met extra inkomsten te maken ,maar met veiligheid .het is zo smal dat een ongeluk zo gebeurd is.niet te hopen dat jij erbij bij betrokken bent omdat iemand haast heeft toch .

 • dk

   

  Wat heeft einde boekjaar met veiligheid te maken??

 • Stuffie

   

  Dat is op zichzelf niet erg, Maar tijdens de avondspits van vandaag een algehele controle houden op de A6, is wel belachelijk.

  reageer
 • Job

   

  Oei, 1000 of meer mensen die niet blij zijn. De boetes zijn stevig. Mijn partner reed, na aftrek, 14 km te hard. € 145,-.

  reageer
 • Jan

   

  Inkomensaftopping...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert