Reddingsboot stichting Bootvluchteling naar Lesbos

ZEEWOLDE
Stichting Bootvluchteling uit Zeewolde brengt vrijdag een eigen reddingsboot naar het Griekse eiland Lesbos. Daarmee wil de liefdadigheidsinstelling de hulp aan vluchtelingen ter plaatse uitbreiden.

Tot nu toe verlenen twee teams van de stichting alleen hulp op het eiland zelf. Omdat deze vrijwilligers nog steeds zien dat mensen verdrinken door een tekort aan boten, wil de stichting nu zelf het water op.

In overleg met de plaatselijke kustwacht en andere organisaties wordt gewerkt aan een plan van aanpak. Ook is de stichting bezig met het screenen van gediplomeerde reddingswerkers.

reacties (14)

 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Beste Jan,. U geeft uw mening in duidelijke taal en vanuit uw gezichtspunten goed gemotiveerd. Heel eerlijk en daar heb ik veel respect voor. Zo leren we elkaar kennen en waarderen. Ik ga me echter niet schamen, maar datzelfde vraag ik ook niet aan u, want u discussieert open en zonder onvertogen woorden. Natuurlijk moeten we onze ogen niet sluiten voor problemen die er zijn. Net als u zie ik die problemen die er zijn in de wereld om ons heen (oorlog, geweld, aanslagen), maar ook de problemen in eigen land. Ik ben van mening dat we mensen hier (zieken, bejaarden, mensen zonder werk, enz.) onverkort moeten blijven helpen. Ik ben ook van mening dat we vluchtelingen moeten helpen en we mogen daarbij best kritisch zijn en onze normen stellen. Gelukkig Jan, leven we in een gigantisch rijk land. Zo rijk dat we zowel het een als het ander kunnen doen. Hartelijke groet, Hans

  reageer
 • Rob

   

  Wat een theorieën allemaal, de oplossing is heel simpel, alle grenzen hadden al veel eerder potdicht gemoeten, asiel aanvragen doen ze maar in het land van herkomst, dan worden de gelukszoekers uitgesloten. Nu doen de mensen hier maar wat om maar wat te doen als een doekje voor het bloeden. Kijk nu actueel wat er momenteel in Parijs aan de hand is, al die shit halen importeren we nu zelf ook. Het komt echt niet goed waar we nu mee bezig zijn en het roer moet drastisch om voor eens en voor altijd en de polititiek moet nu echt kantelen.

  reageer
 • Willem A-Buiten

   

  En heeft moeder dan geen bijstandsuitkering, een oudertoeslag,kindertoeslag, zorgtoeslag,huurtoeslag,kinderbijslag etc. Snap ik even niet waar het bedrag van 25 euro vandaan komt of het moet een schuldsanering zijn, maar die schulden is ze dan zelf aangegaan. Kan geen vluchteling iets aan doen....kan je het voor jezelf goed praten door ze gelukzoekers te noemen maar dan nog....

  reageer
 • Willem A-buiten

   

  Hou toch op...Nederland is één van de rijkste landen van de wereld, dat het niet juist verdeeld is kan geen vluchteling wat aan doen. Kijk alleen naar de bonussen bij de ABN Amro....Deze mensen vluchten voor een verschrikkelijke oorlog en zitten klem tussen Saddat en IS.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Moet ik nu ook een item maken met de titel: Jan Huizen betaald uit eigen middelen kleding,spullen en eten voor de NL-ers die het slechter hebben als de binnenkomende gelukszoekers.... Moeder met 3 kids leven van 25€ per week. Oh en niet haar schuld hoor!! Gezin van 4 is al 3 maanden wasmachine kapot, maar geen hulp van buitenaf die ze een andere geeft. Kinderen gaan zonder ontbijt naar school met kapotte kleding. Dus Hans Brouwer, ga je schamen om al die gasten heilig te verklaren die in Zeewolde komen. De echte shit en ellende en armoe willen jullie niet zien!! Bah.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Wat moet je nou met zo'n bootje, schiet echt niet op en jullie brengen alleen je zelf maar in gevaar met wat amatoristisch gedoe. Jullie kunnen die mesme beter daar waar ze vandaan komen support geven ipv. Die hele exodus deze kant op

  reageer
 • Jacob

   

  Dat besef is er zeker wel bij een aantal van ons. Is ook hard voor gewerkt en wil ik ook graag zo houden. Ik heb er zeker geen schuldgevoelens over.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Zo jammer de meeste reacties. Mensen beseffen niet hoe verschrikkelijk goed we het hier hebben.

  reageer
 • Jan de Boer

   

  Dag Jacob, als dit soort acties walging bij u oproepen dan zou ik misschien eens bij jezelf te rade gaan. Als het helpen van je medemens in nood (want dat zijn ze als ze verdrinken op zee) dit soort gevoelens bij je oproept lijkt me toch geen fijn idee.

  reageer
 • Greb

   

  Als men echt zo begaan is met die mensen moet men ze aan de andere kant van het water helpen. Kom dan met een cruise schip dan kun je ze met duizenden tegelijk veilig overbrengen,of gelijk doorvaren naar west Europa.

  reageer
 • Annet Velzeboer

   

  Dag dr.Jake, Stichting Bootvluchteling ontvangt geen subsidie of ander gemeenschapsgeld. De mensen die doneren, doneren voor dit mooie doel. In Nederland zijn genoeg reddingsboten en reddingsteams. Deze boot is speciaal aangeschaft voor de hulp aan vluchtelingen. Op Lesbos verdrinken dagelijks mensen, dus zijn er daar ook boten nodig. Misschien eerst eens de feiten onderzoeken voordat je onzin opschrijft Gr, Annet

  reageer
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  De mensen van de Stichting Bootvluchteling proberen mensen te helpen die door oorlogsgeweld hun land zijn ontvlucht. Weggevlucht van wapengeweld, van kapot gebombardeerde huizen en woonwijken en van allerlei andere bittere ellende, die al jaren duurt en praktisch uitzichtloos is. Beste, ojee, ik hoop oprecht dat u nooit in de situatie zult komen dat u moet vluchten en wanneer dat onverhoopt toch zal moeten, dan hoop ik dat er mensen zijn die u zullen helpen.

  reageer
 • Jacob

   

  Dit soort individuen en hun acties roept bij mij nog een immer toenemende gevoelen van oprechte walging op. Hebben geen flauw benul van hetgeen er werkelijk aan de hand is.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  En alweer spullen en diensten die nu met voorrang naar de vluchtelingen gaan ipv. gereed/beschikbaar te staan voor de nederlanders. Indien deze stichting subsidies of ander gemeenscgapsgeld ontvangt : Meteen de geldkraan dicht knijpen. Wie betaald : bepaald. Laat ze dat eens goed leren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert