"Geen belastinggeld naar WitchWorld"

ALMERE
Er mag geen belastinggeld van de gemeente Almere naar WitchWorld. Dat is de boodschap van de PVV, die vrijdag op werkbezoek gaat naar het Kasteel Almere.

Na een tweet van PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk over de haalbaarheid van WitchWorld, nodigde initiatiefnemer Ton Theunis de PVV uit. De raadsleden beginnen bij het atelier en daarna gaan ze naar het nooit afgebouwde kasteel, dat het decor moet vormen van de sprookjeswereld van WitchWorld.

Van Dijk denkt niet dat trollen en nimfen massa's mensen naar Almere zullen trekken. Hij waarschuwt alvast maar: 'Ondernemers krijgen van de PVV alle vrijheid, maar niet met geld van de belastingbetaler.'

reacties (14)

 • Deetje

   

  Nou welkom in Almere. Als je maar niet denkt dat......sorry deze ondernemer heeft helemaal nergens om gevraagd. Lijkt wel of ondernemers bewust de nek wordt omgedraaid. Camping loopt goed dus...weg ermee. En nu dit weer, nee deze houding trekt geen ondernemers naar Almere

  reageer
 • Barbara

   

  Ik wou dat er eens wat elfjes in de ogen van de PVV gingen sprankelen zodat zij konden zorgen voor wat meer sympathie richting Witch World.

  reageer
 • sjonny

   

  De PPV in Almere bewijst steeds weer weinig van politiek te begrijpen. Lopen nu al weer voor de muziek uit. Prijs ons gelukkig dat dergelijke lieden geen bestuurlijke verantwoordelijkheid krijgen, dan is de puinhoop niet te overzien.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Ons belastinggeld is allang naar dit project toe gesluisd of is iedereen alweer vergeten voor welke prijs destijds de grond is verkwanseld door een bevriende wethoudert.

  reageer
 • Rene Eekhuis

   

  Via de EDBA dus de gemeente is er al geld aan uit gegeven ,lees het jaarverslag,zorgelijk is ook dat er problemen zijn met de terugbetaling van gelden en dat we dan maar moeten gaan deelnemen in het aandelenkapitaal

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • PrettigPark

   

  Als er zo'n heisa is om de aantallen bezoekers waarom dan niet ruimer aanpakken en naast Witch World een soortgelijk Preston Palace creëren waardoor er meerdere interesses aangesproken kunnen worden? Denk zelf een beetje dat je dan een breder publiek aantrekt! Tis maar een idee....

  reageer
 • Sjaak de

   

  Het is altijd nog zo geweest dat met dit soort constructies de belastingbetaler uiteindelijk de dupe is. Het is een ordinair speculanten spel, als de gemeente niet meedoet wordt deze verweten de vooruitgang te dwarsbomen. Contracten zijn al getekend dus waar hebben we het nog over?

  reageer
 • michael

   

  gemeente Almere zal er goed aan doen de procedures snel te behandelen en toch ook te bijdrage aan de parkeervoorzieningen voor het park. En toch apart dat iets waar de gemeente toeristenbelasting aan gaat verdienen niets moet gaan bijdrage.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Geen belastinggeld naar Witchworld? Wie heeft daarom gevraagd dan? Nee, de dames/ heren "bestuurders" geven liever belastinggeld uit aan het onteigenen van de camping voor een door niemand gewenste en maar tijdelojke Floriade. Waar was de pvv om dat te blokkeren. Goed voorzetje, pvv.

  reageer
 • Danny

   

  Ik zie liever dat hier geld wordt ingestopt dan in de Floriade. Dit is als het goed gaat voor een langere tijd en er wordt eindelijk wat met het Kasteel gedaan. Floriade is maar een paar maandjes. Het mooiste zou natuurlijk zijn om de Floriade te ontwikkelen in het gebied rond de Kemphaan en het Kasteel. Dan kan de camping ook blijven zitten en heeft Almere er een leuk gebied bij.

  reageer
 • Hannes

   

  Ja Danny, Maar zolang de woonwijk in het achterhoofd zit blijft het voorlopig nog touwtrekken. Het is een ordinaire steekspel.

 • Anna

   

  Eh, ik heb het bericht gemist waarin initiatiefnemers van witchworld een bijdrage van de overheid/gemeente vragen. En wat heeft de pvv met de haalbaarheid van witchworld te maken? Dat is toch risico van de initiatiefnemers? Net zo wanneer ik een eigen bedrijf in het stadshart begin, ik moet het zelf doen.

  reageer
 • frits

   

  geen belasting centen naar het kasteel , mooi zo. maar miljoenen belasting geld gaan wel naar de flopiade toe kap daar maar eens mee .

  reageer
 • kees d.

   

  PVV veel geschreeuw en weinig wol. Wanneer komt er iets positiefs uit die bij elkaar geraapte a-politieke schreeuwers.

  reageer
 • adv

   

  Logisch toch dat de gemeenschap hier geen geld in stopt

 • .\/\/.

   

  'Ondernemers krijgen van de PVV alle vrijheid, maar niet met geld van de belastingbetaler.' - haha, want de PVV bestuurt de stad zeker. Lamenielache.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert