"Urk en NOP moeten internet buitengebied samen oppakken"

FLEVOLAND
De gemeente Urk zou moeten samenwerken met buurgemeente Noordoostpolder bij de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Daarvoor pleit de fractie Hakvoort-Woord.

Ze heeft daarover vragen gesteld aan het college van b en w. Volgens de fractie is er bij de 80 adressen in het buitengebied van Urk veel behoefte aan snel internet. Meedoen met het glasvezelproject van Noordoostpolder zou daarbij kosten kunnen besparen.

De komende drie maanden kunnen bedrijven die een glasvezelnet willen aanleggen zich melden bij de gemeente Noordoostpolder.

reacties (5)

 • Paulus van Slooten

   

  Wat een alertheid van raadsleden Willard Woord en Jan Hakvoort. Op Urk lopen ze vaak achter de feiten aan en dat kost de gmeenschap veel geld. Wat zal het SGP bestuur balen dat de actiefste fractieleden er door Dirk Taanman en Geert Post, vanwege vooral jaloezie en afgunst, eruit gezet zijn. Willard en Jan. Verlaat de politiek a.u.b. niet. Doe het voor Urk. Ga door!

  reageer
 • Sjaak de

   

  De gemeente Noordoostpolder is ernstig in gebreke gebleven toen zij in Emmeloord wel glasvezel lieten aanleggen, ik hoor ze nog zeggen in de gemeenteraad de buitengebieden doen niet mee deze moeten zelf iets gaan regelen. Als men toen het buitengebied er wel bij betrokken hadden dan was het goedkoper geweest nu is het anders. Blijkbaar wonen in het buitengebied stiefburgers of zoiets. Discriminatie?

  reageer
 • Mark m

   

  20 miljoen is er nodig voor heel Flevoland en NOP. Dit was al een offerte aan de provincie in 2010. Braaksma, toch niet de Braaksma van de noodlijdende Berechja?

  reageer
 • Piet Braaksma

   

  Gemeente Urk en NOP moeten samen met een bank en burgers uit de beide gemeentes een cooperatie vormen met als doel glasvezel voor de hele polder De cooperatie wordt eigenaar van de glasvezel Voorbeelden hiervan in Brabant en de gemeente Putten

  reageer
 • KC

   

  Het samenwerken heeft voor beide gemeentes heeft veel voordelen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert