"Vrijwilligers intocht lijden onder pietendiscussie"

LELYSTAD
De discussie over Zwarte Piet is vooral vervelend voor de vrijwilligers die veel tijd steken in de organisatie van de Sinterklaasintocht. Zij lijden daaronder, zegt voorzitter Ruud Bootsma van Evenementen Coördinatie Lelystad.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken van zaterdag spreekt Bootsma zijn verbazing uit over de fanatieke en agressieve reacties die de organisatie krijgt.

Hij noemt het vrij complex om iedereen tevreden te stellen rond de inzet van pieten bij de intocht.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Hele hordes zelfbenoemde cultuurhistorici buitelen over elkaar heen om een geruststellende versie van het Sinterklaasverhaal op te dienen, waarmee het cliché van de archetypische oude wijze blanke baas met zijn groep volgzame zwarte dienaren wordt gelegitimeerd.

  reageer
 • Jay

   

  En weer zoooooo Omroep Flevoland om daar eens fijn een half uur over te gaan lopen zeveren aan de tafel van 'Over Flevoland Gesproken', het saaiste en droogste programma van de hele tv. Laat toch verdorie eens een keer ECHT zien wat er in de provincie gebeurt, ga de straat op!

  reageer
 • me

   

  De echte oorsprong van ons sprookje, is een gulle, en warmhartige man, die in de haven slavernij niet aan kon zien. Hij kocht mensen vrij en gaf ze een baan met fatsoenlijk salaris. Om kinderen die hier niet bekent waren met zwarte mensen uit te leggen hoe dat kon werd het verhaaltje verzonnen van roet uit de schoorsteen.

  reageer
 • Rz

   

  Goed gedaan ruud!! En eclectische. ... het was een top feestje!! Met... hele mooie pieten!

  reageer
 • Jan Huizen

   

  We laten ons toch niet opzij zetten door een paar van die gasten met een iq van een paasei!? Als je ze vraagt wanneer er dan slavernij heeft plaatsgevonden, is het antwoord ehhhhhh, en dat maakt niet uit. Dit is nou ONZE cultuur, dus zwarte piet blijft zwart!! Punt

  reageer
 • ron

   

  jammer van deze eenzijdige mening ..... ik vrees dat Jan de echte geschiedenis van de pieten helemaal niet kent ... ze zijn namelijk helemaal niet zwart begonnen .... ken u historie en verwijt dat anderen niet

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert