Geen bevestiging extra beveiliging azc's

FLEVOLAND
Het is onduidelijk of de asielzoekerscentra in Almere, Dronten en Luttelgeest extra worden beveiligd naar aanleiding van de aanslagen in Parijs.

De NOS meldt dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) politieagenten extra laat surveilleren om de azc's in de gaten te houden uit angst voor wraakacties. Er zou dreiging zijn vanuit de extreem-rechtse hoek.

Een woordvoerder van het NCTV laat weten geen uitspraken te doen over extra beveiliging. Volgens hem is de melding van de NOS niet op waarheid berust. Ook het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers wil geen commentaar geven.reacties (8)

 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Ik vind het logisch dat er extra controle wordt uitgevoerd. En ook logisch dat niet wordt gezegd hoe en waar, want dan speel je kwaadwillende individuen in de kaart. Dat werkt naar twee kanten toe: 1. Wij moeten onze samenleving beschermen tegen barbaarse terroristen en 2. we moeten vluchtelingen beschermen tegen eventuele wandaden van landgenoten. Laten we niet de fout maken om aan alle vluchtelingen de terreurdaden van die idioten in Parijs aan te rekenen. Wij geven immers ook niet alle 16.969.000 inwoners van ons land de schuld van de aanval door twintig lafaards op een sporthal in Woerden. Geen enkel geweld mag worden getolereerd!

  reageer
 • Jacob

   

  Bovendien zijn er in de afgelopen tijd tientallen asielzoekers als crimineel aangemerkt en uitgezet. Alleen is die uitzetting niet begeleid, aldus weet niemand waar zij zich momenteel ophouden. Nederland denkt desondanks dat de dreiging vanuit haar eigen gelederen komt en verscherpt de grenscontroles. Ons kan niets gebeuren!

  reageer
 • piet

   

  toch vindt ik het een heeeel goed idee om ze in de gaten te houden en extra beveiligen

  reageer
 • ton

   

  Ja, want voor de aanslagen in Parijs waren er al aanslagen door Nederlandse terroristen op vluchtelingenopvanglocaties gepleegd ! Goed dat ze dus voor geradicaliseerden zoals Piet beschermd worden !

 • Tsja

   

  Wie wind zaait zal storm oogsten.

  reageer
 • Joop

   

  Heh? Er wordt een aanslag gepleegd vanuit islamitische hoek en nu moeten we asielzoekcentra extra beveiligen? Gaat IS de azc's aanvallen? Begrijp er niks van. Zal wel met de Balkenende norm te maken hebben of zo deze logica...

  reageer
 • Marc

   

  Die beveiliging is er voor de asielzoekers omdat er in nederland idioten rondlopen die denken dat deze vluchtelingen daar voor verantwoordelijk zijn. Terwijl we juist dezelfde vijand hebben. De meeste vluchtelingen vluchten voor de IS. Lijkt me na gisteren duidelijk dat dit niet voor niets is.

 • Ben

   

  Waar begrijp jij, met deze instelling, dan wel iets van?

 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  @Jacob je gedraagt je niet als een zwarte, noch gekleurde, maar als een ZeurPiet en dat vind Sinterklaas en "wij Nederlanders" helemaal niet nodig. Het is daar rustig, schrijft verslaggeefster mevrouw van Ens en zij kan dat weten. Verder a.u.b geen gelegenheid scheppen voor zinloze praats. Denk of doe als de kindertjes die nog ergens in geloven.

  reageer
 • Ik

   

  Mensen met het "gedachtenfout" zoals Jacob aanhangen kunnen niet denken, alleen maar dom napraten; en dat heeft, zoals de geschiedenis ons (maar niet lieden als Jacob) heeft geleerd, tot hele nare gevolgen geleid.

 • Pepijn46

   

  Valt niet mee Bab's om te knippen en te plakken..!!! Iets anders kan ik niet maken uit je reactie, het is wel grappig.

 • august

   

  Nou Barb, ik zie geen link tussen onze Sint en AZC, die link leg je toch echt zelf. Misschien beter lezen en minder drinken.

 • loper

   

  dit is echt de wereld op zn kop.

  reageer
 • Jacob

   

  Ik denk dat er meer sprake is van een potentiele dreiging vanuit de AZC's zelf. Bovendien zijn wij Nederlanders toch zo geweldig blij met die vluchtelingen uit IS contreien? Vanuit ons "stilletochten" volk in Flevoland is geen enkele dreiging te verwachten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert