Scouting hangt vlag halfstok

ALMERE
De vlag van de Scouting Cornelis Lelygroep uit Almere Haven hangt zaterdag halfstok. Bij de afdeling Explorers zit een scout uit Frankrijk. Ze is in Nederland vanwege een studie-uitwisseling.

De Française heeft vanwege de aanslagen in Parijs gevraagd of de vlag halfstok mag. Eind deze middag wordt de vlag weer gestreken.

Premier Rutte maakte eerder zaterdagmiddag tijdens een persconferentie bekend dat maandag in het hele land de vlaggen halfstok gaan bij alle overheidsgebouwen.

reacties (2)

 • .\/\/.

   

  Verdachte interesse voor de ballen van Rutte. En maandag is de eerstkomende werkdag.

  reageer
 • Tsja

   

  Rutte wat moet je met zo'n man nou ja man. Staat liever met een schortje om in de Margriet te koken dan is zijn ballen te tonen. Waarom wachten tot maandag om de vlag halfstok te hangen bij overheidsgebouwen. Tis duidelijk hier in dit land geen respect voor onschuldige slachtoffers. Met dank aan dit kabinet ook hier gaat het gebeuren.

  reageer
 • Chris

   

  Omdat er weinig overheidsgebouwen zijn die op zaterdag en vooral zondag open zijn. Daarnaast vraag ik me af of het hier ook gaat gebeuren op deze schaal... De Nederlandse inzet is veel beperkter en zodoende zijn we een veel minder interessant doelwit. Een 'eenling' lijkt me hier een groter risico, maar ook die kan veel schade aanrichten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert