Van Klaveren wil hardere maatregelen

ALMERE
Tweede Kamerlid Joram van Klaveren uit Almere wil dat de maatregel administratieve detentie wordt ingevoerd in Nederland. Die maatregel houdt in dat vermeende terroristen kunnen worden gearresteerd en vastgehouden als het vermoeden bestaat dat ze een aanslag willen plegen.

Volgens de secretaris van de politieke partij VoorNederland vraagt de groeiende terreurdreiging, met het drama in Parijs als meest recente dieptepunt, om harde en concrete maatregelen om het extremisme tegen te gaan.

Het sluiten van grenzen is niet voldoende, vindt de Almeerse politicus. Van Klaveren heeft ook schriftelijke vragen gesteld aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en van Justitie over de terrorist uit Syrië die mogelijk via Griekenland in Europa is gekomen.


reacties (11)

 • Pfff

   

  Heb je hem weer!!!!

  reageer
 • Jeroen

   

  Dat had Joram 3 jaar geleden moeten roepen, toen de problemen ontstonden, maar ja, toen was het nog niet actueel en dus geen juist onderwerp om stemmen te winnen.

  reageer
 • Andrea

   

  Helemaal mee eens

  reageer
 • .\/\/.

   

  Van Klaveren? Nooit van gehoord.

  reageer
 • Swiebertje

   

  En wie gaat dat betalen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem A-buiten

   

  Grenzen sluiten is schijn veiligheid....Parijs heeft veel problemen met fundamentalisten,grote kan dat deze daders geboren en getogen zijn in Parijs....een dichte grens helpt dan niets. Je moet zorgen dat je als maatschappij je waarden behoudt,mensen preventief opsluiten hoort niet in onze maatschappij. Druist in tegen alle mensenrechten,komt mij over als guantanamo. En als iemand een aanslag wil plegen zal dat alsnog lukken

  reageer
 • arno

   

  Politiek luistert niet naar het volk en zie nu wat er gebeurt in Frankrijk. Nu hebben ze in een keer de 'oplossing' Het is wachten op de eerste aanslag in Nederland maar wees gerust volgens den haag zijn het allemaal zielige vluchtelingen. Wilders heeft wederom gelijk gekregen. DE oplossing zou zijn 1:iedereen terug want zijn geen vluchtelingen meer zodra ze via een buurland binnenkomen. Daar komt bij dat het te gek voor woorden is dat ze vooral veel klagen ze krijgen gvd meer voor elkaar dan onze eigen mensen. Gek he dat er steeds meer mensen in opstand komen. 2: grenzen dicht 3: eigen volk eerst 4: VERVROEGDE VERKIEZINGEN AFDWINGEN

  reageer
 • Henk25

   

  Het lijkt er meer op dat de terroristen van binnenuit te werk zijn gegaan: Fransen, mogelijk Belgen, een Montenegrijn met de auto vol wapens. Lees de berichten vandaag dat de Syrische paspoorten vrijwel zeker vervalst waren. Er is zeker reden om degenen die hier komen extra te screenen. En dat niet iedereen hier welkom is cq kan komen vind ik ook, maar Parijs toont weer aan dat het probleem niet zo eenvoudig is op te lossen. Een paar goed georganiseerde mini-teams en dit is het resultaat. Of een eenling. Herinner je je Breivik nog in Noorwegen? Moesten de grenzen toen dicht? IS moet aan de wortel worden bestreden, niet degenen die er voor zijn gevlucht.

 • Willem A-buiten

   

  Dat er vroeg of laat weer een aanslag in Europa gepleegd zou worden weet iedereen, maar omdat nu het gelijk van Wilders te noemen...als mensen Europa in vluchten, weg van dit soort fundamentalisten kan je geen ongelijk geven....je zou in hun situatie hetzelfde doen. Vluchtelingenkampen in Jordanië en Turkije zitten overvol en degene die kunnen gaan verder. Eigen volk eerst doet mij weer aan vroeger tijden denken,de donkerte tijden van Europa....Gek toch altijd dat PVV-ERS denken dat zij het volk zijn omdat ze het hardste roepen. Vervroegde verkiezingen zal het land alleen maar verlammen omdat Wilders nooit zal gaan regeren.

 • mb

   

  Beetje laat en erg goedkoop!

  reageer
 • jo jo

   

  Hè hè.. Zal tijd worden!

  reageer
 • Zucht

   

  Als het kalf verdronken is .....

  reageer
 • Tsja

   

  Ben het niet vaak eens met de PVV. Maar in dit geval inderdaad grenzen dicht en inderdaad alles zo snel mogelijk retour afzender. Laten we wel wezen: Wie wind zaait zal storm oogsten.

  reageer
 • Hmm

   

  Je reactie lijkt goed te beginnen, maar daarna sla je de plank compleet mis. We moeten in mijn ogen de vermeende terroristen inderdaad hard aanpakken en indien mogelijk eerder vastzetten, of liever nog, uitzetten. Echter het gros van de vluchtelingen komt hier om te ontsnappen aan die terroristen die hun land in een wurggreep houdt. Deze terroristen hebben overigens vaak een Europees paspoort, dus we zijn het wel een beetje aan deze vluchtelingen verplicht om ze te helpen.

 • kalknagel

   

  Van Klaveren is niet van de PVV!! :s " koekoek"

 • KL

   

  Hij is geen lid meer van de PVV, maar hits de boel ook op. Het eerste voorbeeld is er al; Brandstichting bij een moskee in Roozendaal.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert