Sinterklaasfeest voor 'vergeten kinderen'

LELYSTAD
Honderden kinderen uit jeugdzorginstellingen, de daklozenopvang en asielzoekerscentra vierden zondag een sinterklaasfeest in Lelystad.

Het feest werd gehouden door stichting Het Vergeten Kind in het Aviodrome. Sinterklaas kwam voor de gelegenheid aan met een helikopter.

In het theater van het luchtvaartmuseum werd een Sinterklaasvoorstelling opgevoerd en kregen de kinderen pepernoten en cadeautjes.

reacties (9)

 • Ash

   

  Ik begrijp je punt Flevolander. Dat gevoel had ik voorheen ook. Mooi dat jij wel alles aan doet om thuis de viering voor elkaar te krijgen. Alleen in deze situatie zitten de kinderen niet van het vergeten kind. Zij hebben vaak geen ouder die daar alles voor doen. Een onvergetelijke dag die nog lange tijd mee gaat in hun beleving en de huidige situatie doet vergeten mag in optiek net iets specialer gemaakt worden en misschien iets meer kosten.

  reageer
 • Fevolander

   

  Ik neem je ook niets kwalijk. Ik zeg toch ook dat het een mooi initiatief is. Had indien lokaal georganiseerd en iets kleinschaliger waarschijnlijk minder gekost zodat er meer kinderen van hadden kunnen profiteren. De tijd voor dit soort dingen heb ik eenvoudig niet. Werk mezelf drie slagen in de rondte om hoofd boven water te houden en om het eigen gezin een sinterklaas viering thuis te kunnen geven.

  reageer
 • Tsja

   

  Mooi initiatief hulde aan iedereen die hier aan bijgedragen heeft.

  reageer
 • Joke

   

  Waarom zou een verwennerijtje niet wat mogen kosten, kom op joh!

  reageer
 • Ash

   

  Bah! Wat wordt ik moe van dit soort reacties. Twee mooie woorden en daarna alleen maar negatief. Niet alles kost geld. Zo ga ik zelf als vrijwilliger mee voor het vergeten kind naar Artis. En veel wordt gesponsord. Wat denk wat een reguliere sinterklaasfeest in elk dorp/stad kost? Kan je bijna vergelijkbaar maken. Stop jou energie meer in deze kinderen. Kost je alleen tijd en levert veel meer op.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Begeleider

   

  Niks 7 bussen, het waren er wel 20! En niet alleen een trein vanuit Leeuwarden, ook nog een vanuit het zuiden! Fantastich dat dit georganiseerd wordt voor deze groep vergeten kinderen. En ja....dat kost geld...... Maar wel voor 750 kinderen een onvergetelijke dag, wat maakt het geld dan uit.......👍🏼

  reageer
 • Henk

   

  Had het Dan zelf georganiseerd!

  reageer
 • Flevolander

   

  Mooi initiatief, alleen jammer dat het zo belachelijk veel geld kost. Een Sinterklaasfeest kan ook dichterbij en simpeler denk ik dan. Nu moest er een speciale trein rijden van Leeuwarden naar Lelystad en weer terug met hiervoor natuurlijk ook personeel. Een stuk of zeven bussen om het vervoer van Station Lelystad naar het Aviodrome en vise versa te verzorgen, helikopter voor de Sint en beveiligingsperoneel. Busjes voor de cadeautjes waren gehuurd bij BoRent hier stonden er ook een stuk of vier van.

  reageer
 • Sibert

   

  Wat fijn dat zoiets ook kan!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert