Geld nodig voor extra 'beschutte werkplekken'

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders van Almere wil 75.000 euro uittrekken om meer zogenoemde beschutte werkplekken te realiseren in de stad.

Het gaat om speciale arbeidsplaatsen voor mensen die niet zelfstandig kunnen werken omdat ze een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebben. Almere heeft nu acht van deze banen, dat moeten er dertig worden. Er staan veertig mensen op de wachtlijst.

Alle Nederlandse gemeenten moeten deze beschutte werkplekken aanbieden. Veel gemeenten doen dat niet omdat het veel geld kost, zoals salaris en begeleiding van de werknemer. Een uitkering geven is voor veel gemeenten goedkoper.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  "De getoonde dame lijkt mij niet in het profiel van de garantiebanen passen." - waar baseer je dat nu op?

  reageer
 • Ton

   

  U slaat de spijker op zijn kop voor wat betreft uw opmerking over "rekenwonder". Er zijn namelijk al 8 banen en dat moeten er 30 worden, derhalve kunnen 22 van de 40 mensen aan de slag en blijft er een verschil van 18 over. ūüėä Fijne dag en werk veilig.

  reageer
 • As

   

  Nou ben ik geen rekenwonder maar als er 40 wachtende zijn en je creëert er maar 30 bij heb je volgens mij nog steeds een te kort van laten we zeggen 10 banen, of zie ik dit verkeerd? Welk rekenwonder van het stadhuis hebben ze hier op losgelaten?

  reageer
 • Sas

   

  Dus is de conclusie verkeerde bezuiniging

  reageer
 • Rinus

   

  Dus voor 2.500 euro per jaar= circa 225 euro per maand kun je iemand aan de schoonmaak zetten???? (75.000:30) De getoonde dame lijkt mij niet in het profiel van de garantiebanen passen. En beschut werk is voor diegene die niet in normaal werk aan de slag kunnen, zeg maar de oude WSW. Wat een domme wethouder!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bb

   

  Daar hadden we de werkplaats toch voor maar dat kosten geld en nu is er weer geld ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert