Bussen vertrekken vaak te laat

ALMERE
Slechts 70 procent van de busritten in Almere vertrekt op tijd. Dat blijkt uit een overzicht van de prestaties van busvervoerder Connexxion dat de gemeente Almere heeft gepubliceerd.

Een voorwaarde van de gemeente Almere is dat 90 procent van de busritten niet meer dan één minuut te laat mag vertrekken. Dat is volgens de busvervoerder niet haalbaar.

Ondanks de middelmatige score op vertrektijden legt de gemeente Connexxion geen boete op. De vervoerder heeft volgens Almere laten zien dat hij zich inspant om aan de voorwaarden van de gemeente te voldoen. Zo is het personeel kundig en vallen er weinig ritten uit. Wel moet het interieur van de bussen grondiger worden schoongemaakt en moeten chauffeurs zorgen dat zij op de goede halte van het busstation in Almere Stad aankomen.
reacties (11)

 • David

   

  Ik erger me dood aan die bussen in Almere. Vaak genoeg mee gemaakt dat de laatste bus wel 2 min tevroeg vertrekt vanaf Almere Centrum richting Noorderplassen. Je ziet 2 min staan dus je denkt je kan gewoon rustig erheen lopen en dan zie je tot je eigen verbazing die bus wegrijden. Vaak genoeg gemaild naar Connexxion maar nooit antwoord. Of dat de bus telaat vertrekt vanaf noorderplassen waardoor ik mijn aamsluiting met de trein mis. Ik heb notabene ruim 7 minuten speling meer dan voldoende dan gaat hij al te laat en rijdt hij alsof die alle tijd van de wereld heeft. En maar raar kijken dat de irritatie van passagiers groter worden.

  reageer
 • Almere

   

  De chauffeurs mafketels omdat ze de mensen niet laten zitten alvorens weg te rijden? Oke dus gewoon blijven staan als alle zitplaatsen bezet zijn? Wie is hier nu de mafketel? Je moet je gewoon vasthouden in een bus en anders lekker een taxi nemen.

  reageer
 • ron

   

  een te extreme eis leidt wel degelijk tot ongewenst gedrag van voor je neus wegrijden (zelfs bij een overstap waar het om meerdere mensen op 1 tijdstip gaat). ik snap best dat je bij 1 persoon wegrijd want waar is anders de grens? komt er daarna weer een persoon aan ... ik vind sowieso dat bij een overstap dergelijke eisen niet MOGEN gelden omdat het dan zijn doel voorbij schiet en het nadeel groter is dan het voordeel.

  reageer
 • Ger

   

  Ja Kees Rutger heeft gelijk bij persoonlijke ervaringen kijk nu op jet telefoon. En bij een formuliertje invullen kijkt men niet op een minuut. Let maar op de tijd bij de info schermen in de bus dan vertrekken ze vaak te vroeg ook bij haltes zoals t Oor etc.

  reageer
 • Erik

   

  Ze kunnen zich beter bezig houden met al die zwartrijders

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bb

   

  De chauffeurs laten je niet eens zitten als je instap rijden ze al maf ketels

  reageer
 • Pzaal

   

  In Almere haven rijden ze altijd te laat.

  reageer
 • toeter

   

  ik vind het busvervoer in Almere echt heel erg goed geregeld. En als 1 minuut te laat al als te laat wordt genoteerd, tsja dan snap ik de uitkomst. Maar mijn (dagelijkse) ervaring is erg positief.

  reageer
 • Faerie

   

  Het is ook niet haalbaar. Ik denk dat we hier beter op tijd zijn dan in vele andere steden, zeker de steden zonder busbaan. Daarnaast is het wagenpark niet meer nieuw en als er even wat is met de bus (deuren die niet dicht willen ofzo) dan ben je al snel die minuut voorbij. En ik begrijp dat chauffeurs er tot onbeschoft toe bij de baas op worden afgerekend, tja Rutger, dan ga je wel wegrijden op tijd van je halte, zelfs als er iemand laat aan komt rennen. (tip: nooit rennen voor OV, maar gewoon op tijd komen) Zelf heb ik echt geen probleem met een iets lagere frequentie of als een bus iets te laat is. Te vroeg op een halte savonds is vervelend, want een bus missen omdat ie te vroeg is geweest is wel erg. Maar over het algemeen kun je de tijden redelijk vertrouwen en als je zelf bijtijds er gaat staan komt alles prima op de pootjes terecht. Connexxion kan zich beter druk gaan maken over of OV nog wel voor iedereen betaalbaar blijft dan over minuutjes gaan eikelen.

  reageer
 • Kees

   

  Ja, jouw persoonlijke ervaring is vast een beter onderzoek dan gewoon een onderzoek.

  reageer
 • Rutger

   

  Onzin, in de avonduren zijn bussen vaak juist een paar minuten te vroeg (omdat er weinig mensen meegaan). Vanaf station Almere Centrum vertrekken bussen trouwens dag en nacht stipt op tijd. Zelfs zo erg dat wanneer er nog iemand aan komt rennen ze extra gas geven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert