Start proef voor kwetsbare daders en slachtoffers

FLEVOLAND
Het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of kwetsbare daders en slachtoffers vervolgd of juist geholpen moeten worden.

De proef moet duidelijk maken of een rechtszaak in bepaalde gevallen wel de beste oplossing is. Zo zou bijvoorbeeld een lastig hanteerbaar kind dat vernielingen pleegt meer gebaat kunnen zijn bij hulp dan bij juridische stappen.

Binnen de proef vallen alleen jeugd-, gezins- en zedenzaken. Het doel is om meer samenwerking te realiseren tussen juridische trajecten en zorgtrajecten, bijvoorbeeld tussen het OM en organisaties als Veilig Thuis. Het resultaat van de pilot wordt landelijk doorgevoerd.

reacties (5)

 • Breuk L

   

  Tja we staan erbij en kijken er naar...... niemand die eens opstaat en echt eraan wil doen. En als het te laat is (zie Parijs) reageren van "ohhh wat erggg dit hadden we niet zien aankomen....." wat een land wat een land.

  reageer
 • Barbamama

   

  Lees de reacties even van William enJan L, zachte heelmeesters maken...je weetwel !!

  reageer
 • Jan L

   

  Dit noemen we nu compleet de weg kwijt zijn. De resultaten van pamperen en knuffelen lezen we elke dag in de media! Resultaat nul, nul men gaat 'gewoon' door het 8terlijke gedrag. Steker nog de omgeving pikt het op en gaat het ook doen! Omdat......juist ze gaan geknuffeld worden. Het is raadzaam om deze zo zorgvuldig opgebouwde knuffel industrie rigoureus te slopen kan dit geld voor echte zorg besteed worden!

  reageer
 • William

   

  Ach gossie. Daar gaan we weer. Nu gaan we daders tot slachtoffers van een verkeerde opvoeding oid maken. Ik heb altijd geleerd dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen handelen. Of is dit een manier om te bezuinigen? Want ja dan komt het geld om dit te regelen uit een ander potje dan die van de rechtspraak. Wat een land, wat een land.

  reageer
 • Barbara

   

  Dat werd tijd!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert