Schouwburg kleurt blauw, wit en rood

ALMERE
De schouwburg in Almere staat maandag stil bij de aanslagen in Parijs. Het gebouw kleurt blauw, wit en rood, de kleuren van de Franse vlag. Kunstlinie Almere Flevoland leeft op die manier mee met de slachtoffers van de aanslagen en hun nabestaanden.

Ook elders in Nederland waren beeldbepalende gebouwen in de Franse driekleur gezet. Zo waren in Rotterdam de Erasmusbrug en in Utrecht de Domtoren blauw, wit en rood verlicht.

Eerder op maandag werd op verscheidene plekken in de provincie een minuut stilte in acht genomen. Rond het middaguur stonden treinen en bussen stil en staakten radio- en televisiezenders tijdelijk de uitzending.

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  'Duivelse krachten'? Als je het zo benoemt is het per definitie ongrijpbaar en niet te bestrijden. Terwijl het op zich vrij simpel is: oliesmokkel stoppen = geldkraan dicht. Geen geld voor wapens= oorlog in Syrië snel gewonnen.

  reageer
 • Bart

   

  De schouw lmere?

  reageer
 • Barbara

   

  We moeten van duistere praktijken af zien te komen, hoop dat daarom dat duivelse krachten terug deinzen van deze lichten en wij niet terug verstrikt raken in eigen ego spelletjes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert