'Samenwerking Almere-Amsterdam ingekakt'

ALMERE
De samenwerking om van Amsterdam-Almere een metropool te maken is ingekakt. Dat zegt Lutz Jacobi van de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu. Dat komt volgens Jacobi onder meer doordat de Kamerleden die zich bezighouden met die samenwerking de afgelopen jaren bijna allemaal zijn vervangen. Maandag brachten de commissieleden voor het eerst in drie jaar een bezoek aan Almere. Volgens Jacobi is het onderwerp dankzij het bezoek weer op de agenda gezet.

Het project RRAAM moet van Amsterdam-Almere een metropool maken die kan concurreren met grote steden als Parijs en Dubai. Om dat doel te bereiken zijn er aanpassingen nodig op het gebied van woningbouw, infrastructuur en natuur.

Jacobi zegt dat Almere op de goede weg is, al maakt ze zich wel zorgen om de samenwerking met Amsterdam. De Kamerleden werden door een team van afgevaardigden rondgeleid door Almere, maar er was geen vertegenwoordiging van Amsterdam. Volgens de gemeente Almere is Amsterdam wel betrokken, maar hadden de betrokkenen zich kort van tevoren afgemeld.


reacties (8)

 • Flevowatcher

   

  Wat wil Lutz Jacobi hier nu mee zeggen? Zij zit in de kamer en kan er wat aan doen... (je moet wat doen voor je presentiegeld!)

  reageer
 • Hannes

   

  Ga niet concurreren met andere Grote Steden, maar blijf wel Maatschappelijk samen werken met andere Dorpen en Steden. Juist met de verbreding van de A6 schieten ze Almere met een bepaalde snelheid naar het Noorden zo voorbij. En dan ben je voor Almere je Maatschappelijke innovatie zo weer kwijt.

  reageer
 • lelystedeling

   

  In haat werk als 2e Kamerlid een zeer gedreven/accurate persoonlijkheid en heeft een grote dossierkennis. Kan menig kamerlid een voorbeeld aan nemen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En wat moeten we met een identiteit? De bakker geeft er geen brood voor. Almere heeft geen identiteit nodig maar arbeidsplaatsen.

  reageer
 • Tja

   

  En waar woont die jacobi?? Was dat niet dat jens van de belachelijke ideeën en uitspraken waar nooit iets van terecht is gekomen? Zou ze eigenkennis hebben dat het vooral aan haar ligt. Met zon voorzitter gaag Almere niet eens op een provinciedorp lijken

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ed

   

  Waren de bestuurders van de Noordvleugel wel uitgenodigd ? of bewandelt het bestuur Almere haar eigen pad?

  reageer
 • Franz

   

  Concureren met Parijs en Dubai, waarom! De steden van leugens en oliegeld. Almere moet haar eigen identiteit ontwikkelen!!!

  reageer
 • lezer.

   

  Altíjd al gevonden dat Almere niet bij Flevoland hoort. Goed plan om meer met Amsterdam samen te werken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert