Enthousiaste ideeën voor herinrichting centrum

EMMELOORD
Vol enthousiasme hebben zeventien inwoners van Noordoostpolder maandagavond hun plan gepresenteerd voor de herinrichting van het centrum van Emmeloord. Het gebied tussen de Poldertoren en het voormalige verzorgingshuis De Golfslag moet worden aangepakt.

Projectgroep Hart-voor-Emmeloord riep een half jaar geleden belangstellenden en belanghebbenden op hun visie te geven op wat er moet veranderen in het centrum. 600 mensen hebben op die oproep gereageerd. De 17 meest concrete plannen werden in 't Voorhuys voorgelegd aan een volle zaal.

Wensen die vaker genoemd werden, zijn een fontein, een aantal kleine winkeltjes, meer groen en in het algemeen moet het centrum knusser worden. De projectgroep gaat alle ideeën nu samenvoegen tot drie verschillende plannen. Deze zullen eind januari opnieuw aan inwoners worden voorgelegd.

reacties (2)

 • Kees

   

  fontEIn

  reageer
 • HSVB

   

  Plannen, ideeen, vergaderen, voorlichtingsavonden, enquetes en presentaties. Alles leuk en aardig, maar hak eens wat knopen door!!! Niet te conservatief denken en eindelijk eens een beetje durfen in de polder. Van een fontijn en wat groen wordt niemand wat beter. Laat (bijvoorbeeld) de winkelier zijn koopwaar ook buiten de winkel presenteren en doe meer op het gebied van horeca waar een 'stad' als Emmeloord ernstig in tekort schiet. Plannen die al lagen, maar door bovengenoemde telkens weer naar de achtergrond verdwijnen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert