Straf voor motoragent die arrestant liet meerennen

ALMERE
De motoragent die afgelopen zomer in Almere Stad een minderjarige verdachte geboeid liet meerennen met zijn motor, is gestraft. De politie wil niet zeggen op welke manier dat is gebeurd.

Nadat beelden van het incident op social media waren opgedoken, is de politie een intern onderzoek begonnen. Volgens de politie is daaruit gebleken dat de betrokken agent zijn plicht heeft verzuimd en niet volgens de ambtsinstructie heeft gehandeld. De politie wil verder niets toelichten over deze zaak.

Het optreden van de agent kwam de politie op veel kritiek te staan. Zo sprak Defence for Children, een organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen, van het schenden van de rechten van het kind. Toenmalig burgemeester Annemarie Jorritsma kreeg van een actiecomité tegen discriminatie een brandbrief overhandigd.

reacties (52)

 • Kees

   

  Machtsmisbruik? Hij heeft die jongen op ludieke wijze een lesje geleerd. Prachtig. Meer waard dan politiek correct gereutel.

  reageer
 • Knielus

   

  Helemaal mee eens !!!

  reageer
 • Regels aan hun laars lappen, nee uiteraard mag dat ook niet. Wat ik mij wel afvraag welke regel deze agent dan wel niet overtreden heeft? Volgens mij is er niemand echt in gevaar geweest. Tevens moest hij hem meenemen omdat hij zich niet wilde of vals identificeerde. Als een agent hem dan op een veilige manier meeneemt is dat toch prima? Ja als hij zo hard reed dat deze jongen zich niet staande kon houden op een normale manier, dan klopt het niet. Sterker nog, deze jongen heeft er waarschijnlijk mee ingestemd. Anders had hij zich kunnen verzetten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En ja hoor, de hele reutel die hier al tien keer voorbij gekomen is komt nóg een keer voorbij. Dat die agent een lintje moet krijgen, dat ons land naar de bliksem gaat aan te zachte maatregelen, dat de politie er gewoon op moet slaan en de jongen achter de motor het hele dorp door had moeten slepen enzovoorts enzovoorts enzovoorts. Maar diezelfde voorstanders van geweld staan meteen op hun achterste benen als ze een bekeuring krijgen voor te hard rijden, want zij zijn immers hardwerkende belastingbetalers die het al zo moeilijk hebben. Regels zijn er kennelijk alleen om de ander, de onrendabele mee te neten. De rechtsstaat is er alleen voor zijzelf, niet voor de ander.

  reageer
 • Johan

   

  Regels zijn regels ook voor de agent. Verder vind ik het belachelijk dat de straf niet openbaar is

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frank

   

  Nee, Hij had hem vrij moeten laten omdat er geen auto beschikbaar was? Wat een geneuzel om niks als hij hem achter zijn motor had aangesleurd dan had er werkelijk wat loos geweest. Nee de boefjes hebben het onderhand voor het zeggen in Nederland en de burger en politie moeten maar toekijken.

  reageer
 • Bas

   

  Och jee... ik word even niet goed

  reageer
 • Marc

   

  Je hebt gelijk. Echter heeft een agent net als het ventje ook regels waar hij zich aan moet houden. Die regels zijn er niet voor niets. Jij zegt feitelijk dat je jongen zich aan de regels moet houden....maar de agent mag de regels aan zijn laars lappen. Dus de agent mag ook de regels een beetje opruimen als jij een bekeuring krijgt?

  reageer
 • Josje

   

  Ben het volledig met Goof eens. Die motoragent is buiten zijn boekje gegaan. Laten we wel wezen dat het onmenselijk was wat hij heeft gedaan. Natuurlijk krijgt het zogenaamde ettertje er van langs en deugd er geen reet van dat jongentje, want zo wordt de absurde aktie van meneer agent goed gepraat. Hij verdient sowieso straf en niet te zuinig ook. Laat Nederland hier ook getuige van zijn. Laat hij nou deze keer eens toevallig op de juiste plaats zijn geweest. De politie dient toch je beste vriend te zijn ! dat is hij natuurlijk ook ??

  reageer
 • Ja hoor, de huidskleur moet er bijgehaald worden. Jammer, weer een slachtofferrol innemen. Ook als deze jongen blank, geel, bruin, zwart of paars geweest was.... Dan had hij nog steeds mee moeten werken en luisteren. Zo niet, dan zijn dit consequenties van zijn eigen stommiteit! Als hij meewerkte was er niks gebeurd.

  reageer
 • Flevoburger

   

  En Beatrix heeft daar gewoon voor op het politiebureau een aantal uurtjes vast gezeten. Kom op zeg, die gozer moest een eindje hardlopen. Hou toch eens op met al dat gemekker over rechten. Rechten? Ja die heb je, maar d'r zijn dan ook plichten weet je. En die plichten? Die worden dan even vergeten? Die agent mag van mij een lintje krijgen, gewoon simpel ouderwets, wie z'n billen brandt moet ff lekker op de blaren zitten. Ben je het er niet mee eens? Prima, niet gaan lopen zeuren als straks zo'n snotaap jouw huis leeg rooft hè . Tís geen vee? Nou probeer in NL maar eens een koe zonder "identiteitsbewijs" ...........

  reageer
 • Robert

   

  Belachelijk besluit van een slappe korpsleiding. Vrijbrief voor dit soort ettertjes. Hoe ondermijn je het gezag ? Juist dit soort beslissingen te nemen. Niet vreemd hé, dat de politie steeds minder kordaat optreed. Lang leve de Nederlandse overheid.

  reageer
 • Eric

   

  Terecht het is geen vee maar een kind met een vader en moeder! Zelfs Beatrix heeft vroeger fruit gestolen las ik net. Ik en hopelijk meer met mij eisen te weten wat deze straf dan is geweest. Het lijkt alsof de politie boven de wet staat!

  reageer
 • Maartje

   

  En door dit soort achterlijke acties van onze slappe overheid veranderd Nederland en België in de gevaarlijke en onhoudbare zwakte die het hiermee creëert.

  reageer
 • Astrid

   

  Ik vraag me af of die agent inderdaad is gestraft, of dat het alleen maar gezegd wordt. Want er wordt niet gezegd hoe hij is gestraft. Politie almere denkt af en toe dat ze boven de wet staan. Hopelijke denken ze nu een keer navoor ze weer zo'n stunt uithalen.

  reageer
 • harry

   

  Voor straf een stuk gebak laten opeten, en daarna naar de burgemeester voor een lintje.

  reageer
 • Almeerdert

   

  Natuurlijk joh, de jeugd als vee behandelen is normaal. En omdat de jongen ook nog eens niet blank is verdient de agent een lintje. Het grote "onder de pet houden" is weer eens van toepassing. Wilders is vast weer trots op Almere.

  reageer
 • Knielus

   

  Denk dat het beter is om deze goof z'n toestenbord / phone af te pakken dan de agent z'n motor af te pakken . Hoe komt ie erbij? Whuhaaa

  reageer
 • Henk

   

  En weer een beslissing waardoor veel jeugd beseft dat ze geen respect hoeven te tonen voor het gezag. En zo glijden we verder af.

  reageer
 • Deetje

   

  Agent straffen? Belachelijk als hij vol gas had gereden ok maar hij reed stapvoets helaas. Het etterbakje een kind? Wat deed hij dan zo laat op straat

  reageer
 • Peter

   

  Belachelijk om de agent te staffen. Dit is weer de wereld op z'n kop. Agent is de boeman en etterbakje gaat vrij uit.

  reageer
 • Antje

   

  De motoragent heeft niet eens hardgereden.... stapsvoets... dus dat ettertje kon gewoon mee lopen naar het politiebureau, deze lag op loopafstand (2 minuten lopen).... Deze kwaaie jongen lacht nu het hardst... Is deze jongen ook nog straf opgelegd? Daar heb ik nog niets van vernomen.....

  reageer
 • Antje

   

  Klasse.... deze agent verdiend zeker 'n lintje....

  reageer
 • Antje

   

  Helemaal eens.... dit zou niet gebeurd zijn als deze jongen zich netjes had gedragen.. De politie-agent mag van mij deze situatie weer het zelfde doen....

  reageer
 • Rob

   

  Al die respondenten die het terecht vinden dat die agent gestraft is moeten maar eens bij zich zelf te raden gaan. Die raddraaiers die de maatschappij onveilig maken met hun wangedrag worden in het gelijk gesteld omdat oom agent niet mag handhaven. Een politie te paard handelt op de zelfde wijze en daar hoor je nooit iemand over. Ik zou zeggen voedt uw kroost op en hou anders gewoon uw mond.

  reageer
 • jo jo

   

  Jammer hoor. Agent verdient wat mij betreft eerder een pluim!

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Oké, wat had hij moeten doen?

  reageer
 • Knielus

   

  Laat je nakijken man! Plotsklaps is zo'n straatetter een kind en moet er een instantie aan te pas komen om op te komen voor de ,, rechten,, van het kind want dat is zoooooon zielig ventje . Ridderen die agent !

  reageer
 • carien

   

  gestraft met een bloemmetje!

  reageer
 • Ali

   

  Ik had hem beloond. Nu is deze agent het haasje terwijl de jongen zich misdragen heeft. Voor de beeldvorming was deze actie niet handig.Ik snap hem wel want die jongen die aangehouden werd was ook geen lekkere jongen.

  reageer
 • Bergerac

   

  Van mij had hij loonsverhoging gekregen.

  reageer
 • Tja

   

  Jammer dat de agent gestraft is

  reageer
 • Goof

   

  Het is schandalig wat die motoragent heeft gemeend te moeten doen. Dat is puur misbruik van zijn machtspositie. Dat die agent gestraft wordt voor zijn handelen is zondermeer terecht. Zijn motor afnemen is het eerste om daarna bureauwerk te gaan doen om bv de prullenbakken te legen. Maar de straf zal wel een wassen neus zijn en niemand verneemt daar iets over.

  reageer
 • kees d.

   

  Die kleine ratjes kunnen zich alles veroorloven terwijl een volwassene die het bloed onder de nagels vandaan wordt getreiterd zich altijd moet verantwoorden voor zijn daden.

  reageer
 • KL

   

  Helemaal juist. Het is altijd nog te achterhalen via de Wet Openbaar Bestuur. Een schone taak voor de media.

  reageer
 • ron

   

  ik geloof er niets van dat de agent gestraft is volgens my willen ze nu van dat gezeur af zyn trouwens ik vind dat de agent gelyk had wie niet horen wil moet maar voelen

  reageer
 • cromdfundingmkb redactie

   

  Het is goed dat politie zelf een strafmaat regel heeft opgelegd bij een diender van hun zelf ,hiermee geven ze duidelijk af dat de betreffende agent buiten zijn boekje is gegaan . Immers er zijn ook agenten die wel goed hun werk doen ,en onnodig ernstig worden benadeeld door handelingen van een domme collega die denkt grappig te zijn en iemand de les leest middels een onrechtmatige handeling. Omdat het om een niet rechtmatighandel ging moest politie wel de agent straffen immers hoe kan je anders als politie boetes en beschikkingen schrijven als je als politie er zelf een bande van maakte en of zich niet aan de wet houdt . De betreffende persoon heeft een strafmaatregel gekregen ,het is aan de benadeelde of hij dit voldoende vindt

  reageer
 • Barbara

   

  Precies, was goede gelegenheid geweest om het geliefde woordje transparantie nieuw leven in te blazen...Of het verloren gegane vertrouwen wat op te poetsen tussen burger en oom agent.

  reageer
 • KL

   

  De politie hoeven voor jou zich niet aan de wet te houden? Ik hoop het niet want dan wordt Nederland een politiestaat.

  reageer
 • Almere

   

  De politie mag straks niets meer.... Als ze boetes schrijven, moeten ze zich verantwoorden. Als ze iemand aanhouden, moeten ze zich voor al het publiek verantwoorden. Als ze geweld moeten gebruiken omdat de verdacht weigert de orders op te volgen, dan is Holland te klein. En als je een verkeersovertreding moet maken ten dienste van iemand zijn/haar veiligheid, dan is het ook niet goed. Respect voor de diender op straat!! Want voor die fooi die ze salaris noemen zou ik al dat gezeik niet over mij heen willen hebben.

  reageer
 • Ohm1981

   

  Wat een onzin om die agent te straffen. Was juist goed voor dat tuigjong om aan de schandpaal te nagelen.

  reageer
 • frits

   

  die agent heeft gewoon top werk geleverd , hij had die gast gewoon 5 keer almere rond moeten laten rennen had die gast zich maar moeten gedragen , die agent verdient geen straf maar een lintje hier

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, meer geweld zal wel helpen.

  reageer
 • Jacob

   

  Altijd weer die voorzichtige, nietszeggende maar bovenal politiek correcte berichtgeving van de overheid voor de "gewone" man/vrouw.

  reageer
 • ikke

   

  Belachelijk man deed niks verkeerd

  reageer
 • Ingie

   

  Te belachelijk voor woorden!!!!!

  reageer
 • Ik

   

  Rechten van kinderen houdt wel in dat er dus ook plichten van kinderen zijn !

  reageer
 • Jaap

   

  Geef mij de naam en tel.nr.van die agent, die heeft een etentje verdiend op mijn kosten.

  reageer
 • Hu?

   

  Trok die jongen de motor dan?? Anders is het nooit slavernij

  reageer
 • Ed

   

  Voor mij blijft meneer agent een baas. Respect voor de agent.

  reageer
 • Jan

   

  Belachelijk dat die agent bestraft word die jongen gaat weer vrij uit zeker he waar gaar dat heen met nl. De knuppel moet weer terug

  reageer
 • ABS

   

  Wellicht had een toelichting van de politie duidelijkheid kunnen verschaffen. Nu komen alle commentaren weer van vooroordelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert