Fietspad Kuinderbos omgedoopt tot Razziapad

BANT
Burgemeester Aucke van der Werff heeft dinsdagmiddag in het Kuinderbos in Bant het Razziapad geopend. Dinsdag is het precies 71 jaar geleden dat de Duitsers ongeveer 500 mannen meenamen uit de Noordoostpolder.

De pioniers werden via Meppel afgevoerd naar Duitsland om te werken in de oorlogsindustrie. Er werd al langer gezocht naar een naam voor het fietspad, dat loopt van de Hopweg naar het hart van het Burchtbos.

De dochter van één van de mannen die destijds werden afgevoerd, heeft de naam bedacht.


reacties (7)

 • Pipo

   

  Helemaal van het padje af. Eerst een beetje geschiedenis lezen en leren over de razzia op 17 november 1944 ,dan tot iets zinnigs komen.Dit is volkomen misplaatst, het is eigenlijk een aanfluiting. Jammer dat onze burgemeester zich hier voor laat gebruiken.

  reageer
 • Pieter

   

  En nu van dat abominabel slecht stukje schelpenfietspad met gaten en kuilen waardoor je ballen zowat door de strot vliegen, nog even een betonpad maken, dan is alles pico de luxe voor mekaar.

  reageer
 • Hans Houkema

   

  Wat een wonderlijke reacties.Vanmiddag heb ik eerst het pad eens gefietst:ruig, hobbelig,langs stemmige beuken en ruig struweel. Een pad dat tot nadenken stemt.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Volkomen idioot. 500 personen afgevoerd en de dochter van één mag het zeggen? Wie bedenkt zoiets?

  reageer
 • De ingenieur

   

  Heel raar om een pad te vernoemen naar een gehate en gevreesde Duitse activiteit in de oorlog. Ik denk niet dat iemand die zelf de oorlog meegemaakt heeft met zo'n krankzinnig idee zou komen. Echt iets van mensen die zelf geen zorgen hebben en nooit wat meegemaakt hebben. What's next?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Wat waren nu de pioniers? Het heeft iets met een bepaalde datum van doen,waarop men minimaal twee jaar in de polder aanwezig moest zijn ,wie weet het?

  reageer
 • wallander

   

  Er zijn toen ook"niet" pioniers afgevoerd. Maarja,die telden zeker niet mee!

  reageer
 • Kees

   

  Klopt, mij vader is ook afgevoerd via Vollenhove naar Meppel. Dit bordje vraagt om een aanpassing. Burgermeester u heeft uw huiswerk weer heel slecht gemaakt! Checken ,altijd alles checken!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert