Eis: 18 jaar cel voor moord Tessa van Bokhorst

EMMELOORD
Voor de rechtbank in Lelystad is 18 jaar cel geëist tegen een 35-jarige Urker voor moord en brandstichting op camping Het Bosbad in Emmeloord. Daarbij kwam de 18-jarige Tessa Van Bokhorst uit Swifterbant om het leven. Zij woonde met haar vader in een chalet op de camping.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de Urker het slachtoffer met een steen op haar hoofd geslagen, haar bewusteloos in de chalet achtergelaten en vervolgens het huisje in brand gestoken. De verdachte sloeg overigens zelf alarm toen de brand uitbrak.

Brand doodsoorzaak
Volgens de schouwarts was niet de hoofdwond maar de brand de doodsoorzaak van Tessa van Bokhorst. Mogelijk was zij bewusteloos op het moment dat brand ontstond. Op de baksteen waarmee Van Bokhorst op het hoofd is geslagen, is DNA van de Urker aangetroffen. Ook zaten er bloedsporen op zijn klompen, schoenen en kleding.

Urker ontkent
De verdachte zegt dat hij onschuldig is. Hij zou de baksteen hebben gebruikt om een antenne vast te zetten. Ook verklaart hij dat het bloed van Tessa op zijn klompen is terechtgekomen na de brand, toen haar lichaam buiten lag.

Vijftien biertjes
De Urker verbleef, evenals Tessa van Bokhorst, zelf ook op de camping. Hij zegt op de avond van Tessa's dood ongeveer vijftien biertjes te hebben gedronken. Zijn advocaat zegt dat mogelijk iemand anders verantwoordelijk is voor de dood van Van Bokhorst. Hij wijst naar een voormalige collega van zijn cliënt.

De rechtbank in Lelystad doet over twee weken uitspraak.

reacties (6)

 • anton

   

  ze hebben 8 jaar gegeven maar zat al een jaar vast dus kan zo over 5 jaar eruit zijn

  reageer
 • Frenky

   

  18 jaar maar? 100 jaar hadden ze die Urker moeten geven, wat zijn dat voor slappelingen in de rechtbank? 18 jaar is nog een lachertje.

  reageer
 • jo jo

   

  Vind het maar een vaag verhaal...

  reageer
 • Frank

   

  Lijkt mij verschrikkelijk voor de nabestaande elke keer dat rokende vakantiehuisje te zien keer op keer.

  reageer
 • Antje

   

  Helemaal mee eens... de familie heeft nu al levens lang......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter R. de Vries

   

  Ik hoop dat hij levenslang krijgt! Er is genoeg bewijs voor moord met voorbedachte rade. Blijven ontkennen is een verzwarende factor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert