Maritiem depot sluit voor publiek

LELYSTAD
Het maritiem depot in Lelystad gaat per 1 januari dicht voor het publiek. Dit depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed stopt ook met het uitlenen van voorwerpen uit de collectie.

Volgens de manager gaat het om een tijdelijke sluiting die te maken heeft met de verhuizing naar het toekomstige erfgoedpark Batavialand. Daar zal de collectie in de toekomst weer door het publiek te bekijken zijn.

Waar de maritieme archeologische collectie in Batavialand precies zal worden ondergebracht, is nog niet bekend.

reacties (4)

 • Jaap

   

  Ik wist niet eens dat het open was.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Eerst waren de berichten een jaar geleden vertrek uit Lelystad wat ten stelligste werd ontkend, maar de huur van het pand was toen al per 1-1-2016 opgezegd. Batavialand is nog niet gerealiseerd de komende jaren, wel bestuurlijk misschien maar niet wat betreft expo-ruimten e..d. De collectie kan toch ondergebracht worden in Erfgoedcentrum en/of Bataviawerf of laat Mexx het pand verlaten en richt het vroegere Sportmuseum met de collectie in. Er is van alles aan de hand met toekomstrig Batavialand !

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist. De gemeente ontkende ook steeds dat zij gingen sluiten, maar de huur zou wel per 1-1-2016 worden opgezegd. Zij overwogen om naar het hoofdkantoor in Amersfoort te gaan. Bij het Nieuwe Land is, ook met de voorgenomen uitbreidingen, te weinig ruimte om schepen te conserveren. Wie betaalt dit alles? Juist de burgers!

 • johan

   

  Mooie plek voor een party tent

  reageer
 • De ingenieur

   

  En dat gaat dus een jaartje of vijf duren? Altijd leuk om even langs te lopen, gratis entree en de kinderen vinden de kanons ook bij herhaling hartstikke leuk. Men zou wel een poosje een tijdelijke expositie in de pop-up winkel van Bataviastad kunnen inrichten. Winkelen tussen de kanons.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert