Patiënten bijgepraat over vertrek cardiologen

LELYSTAD
Patiënten van het MC Zuiderzee in Lelystad worden donderdagmiddag bijgepraat over het vertrek van cardiologen uit het ziekenhuis. In de uitnodiging voor de bijeenkomst schrijft het ziekenhuis dat er verwarring is ontstaan bij patiënten na berichtgeving in de media.

De MC Groep wil patiënten uitleggen waarom ze bij hun volgende afspraak wellicht niet hun eigen cardioloog treffen, maar een waarnemer. Verschillende media hebben bericht dat er opnieuw een conflict is tussen cardiologen en het ziekenhuis. Twee specialisten zijn eerder dit jaar vertrokken en twee hebben zich ziek gemeld.

Volgens de MC Groep is de afdeling inmiddels op volle sterkte door samenwerking met Cardiologie Centra Nederland en het VU Medisch Centrum. In 2013 verlieten ook al twee cardiologen na een conflict het MC Zuiderzee.

reacties (7)

 • Jan

   

  In dit geval is het niet zo eenvoudig. Het ziekenhuis moet winst gaan maken en zelfs salarissen worden niet op tijd betaald. Meerdere specialisten zijn al vertrokken. Duidelijk is dat het bestuur hier een groot aandeel in de problemen heeft. Ziekenhuizen zien als geldmakers is het slechtse wat de patiënten kon overkomen.

  reageer
 • Zo

   

  De verwarring bij patiënten is ontstaan door berichtgeving in de media (omroep flevoland). Nou omroep flevoland wees er maar trots op. Zoals gebruikelijk een hijgerig artikel plaatsen en nu zie je wag de gevolgen zijn. Oh natuurljjk vrijheid van meningsuiting........

  reageer
 • Eric

   

  De verzekeraars verdelen en heersen en de domme cardiologen zien dit blijkbaar niet.... Over een paar jaar is een cardioloog een soort automonteur die compleet wordt uitgeknepen door de verzekeraar.

  reageer
 • Mirjam

   

  Loek heeft een vinger in de pap bij de cardiologie centra. Dus vestzak broekzak verhaal.

  reageer
 • Ron

   

  Jaja, allemaal de schuld van de media. Tuurlijk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  en ondertussen even de bedrijfsstatus veranderd naar een BV ( zodat we in de toekomst winst kunnen maken) Aan mij valt weinig te verdienen dus dit ziekenhuis ( als het ff kan) maar niet doen.

  reageer
 • Ikke

   

  Tjonge wat een ellende! Je hartklachten keren spontaan terug!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert