Route buslijn 3 verandert niet

LELYSTAD
Het college van b en w van Lelystad heeft besloten de route van buslijn 3 niet te wijzigen.
Eerder dit jaar dienden buurtbewoners van het Golfpark en Parkhaven een burgerinitiatief in om lijn 3 ook langs hun wijken te laten rijden. Door deze wijken rijdt geen bus meer sinds het opheffen van de wijkbus, eerder dit jaar.

Het college heeft besloten de route van lijn 3 niet te wijzigen omdat vervoerder Arriva verwacht dat dit reizigers gaat kosten. Ook zou een routewijziging forse investeringen in bushaltes vragen.

De initiatiefnemers van het burger-initiatief zijn in een brief op de hoogte gesteld.

reacties (9)

 • Karel passagier

   

  Ook al gaat het om he Golf-Park, ook hier wonen mensen (kinderen) die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Ook deze woningen dienen een fatsoenlijk bereik middel OV te hebben.

  reageer
 • Jacob

   

  In dit verhaal is iets niet juist. Dan wel is de verslaggeving niet correct dan wel heeft in gemeente Lelystad de besluitvorming niet conform de wet- en regelgeving plaatsgevonden. Want in Artikel 5.2 van de "VERORDENING op het Burgerinitiatief" van de Gemeente Lelystad is bepaald dat “Het burgerinitiatief bevat een voorstel aan de raad over een door de raad te nemen besluit, voorzien van een motivering.” Derhalve kan het college van B&W van Lelystad niets zelf besloten hebben.

  reageer
 • Bart

   

  Ter aanvulling van het bericht: het gaat hier niet om een grote omweg. De voorgestelde aanpassing hield in dat de bus voor batavia rechts richting de dijk ging, halteert bij de brug golfpark en onder de weg richting enkhuizen (bij de sluis) en dan langs de bataviawerf weer terug gaat.

  reageer
 • KC

   

  Alle wijken moeten bereikbaar zijn. Ook deze buurten betalen mee aan het OV.

  reageer
 • dk

   

  Wat is lezen toch moeilijk......wat heeft dhr. Huis en Almere te maken met lijn 3 uit Lelystad. Weer een typisch geval van eerst schreeuwen en daarna goed lezen.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lelysteder

   

  He.. Het gaat over een route in Lelystad volgens het artikel. Waarom haal je Almere erbij en een wethouder van die plaats.

  reageer
 • Ine

   

  Als je wilt mopperen, doe het dan op de juiste wethouder. Dit gaat over Lelystad, niet Almere.

  reageer
 • Robbert

   

  Alsof er een alternatief is voor ariva. Ze willen gewoon niet omdat ze extra km moeten gaan maken en dat kost meer brandstof

  reageer
 • johan54

   

  Doe vooral niet waar de eigen burgers om vragen. Vreemd he meneer Huis dat de Almeerder zo slecht over zijn gemeente denkt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert