Ondernemers Buitenvaart willen duurzamer werken

ALMERE
Tuinders in het Almeerse kassengebied Buitenvaart gaan onderzoeken of ze duurzamer kunnen werken. Ze hebben woensdag een overeenkomst met de gemeente Almere,de Rabobank en netbeheerder Alliander getekend.

De telers zijn nu grotendeels afhankelijk van duur gas om hun kassen te verwarmen. Volgens de ondernemers is duurzaam ondernemen ook goed voor het imago en stimuleert het mensen om hun producten te kopen.

De partijen gaan als vereniging Buitenvaart Duurzaam op zoek naar alternatieven. Gedacht wordt aan het gebruik van warmte die in de bodem zit, het gebruik van restwarmte van fabrieken of zonne-energie. Het uiteindelijke doel is om in 2022, wanneer de Floriade in Almere begint, zoveel mogelijk energie te besparen of zelfs helemaal energieneutraal te werken.

reacties (1)

  • Hannes

     

    Jammer dat het onder de vlag van de Floriade moet gebeuren. In het Buitenland maar ook in Nederland zijn wat de nieuwe Technologie in deze branche betreft veel verder dat menigeen zal denken. " Binnen twee jaar is het al te realiseren". Ga er mee aan de slag. En gebruik de Floriade niet altijd te pas en te onpas. Want Almere loopt echt achter wat dat betreft, is alleen maar om die woonwijk op de geplande locatie door te drukken.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert