Natuur verhuist voor weg naar azc

ZEEWOLDE
Gedeputeerde Staten van de Provincie Flevoland werken mee aan de komst van een nieuwe toegangsweg naar het asielzoekerscentrum in Zeewolde. Omdat die weg door natuurgebied zal lopen, moet dat ergens anders worden gecompenseerd.

Bij de procedure was haast omdat het asielzoekerscentrum begin januari open moet gaan. Het azc aan de Bosruiterweg biedt plaats aan maximaal 600 vluchtelingen.

Er komt nu een nieuw stuk natuur van bijna 3400 vierkante meter grenzend aan het Horsterwold.

reacties (15)

 • joke

   

  En daar gaat weer een zooitje bos weg om woningen of iet dergelijks te plaatsen nog even en wij hebben iet voldoende zuurstof om nog te kunnen leven op deze planeet

  reageer
 • We zijn veel te links hier, het hele land gaat kapot eraan het wordt tijd dat de bevolking veel rechtser gaat worden genoeg is genoeg. Het wordt tijd om naar het stemlokaal te gaan en die linkse (Europese knuffelaars) partijen de das om te doen. Genoeg is genoeg.

  reageer
 • Dnz.

   

  Wij kunnen idd meer vluchtelingen opnemen. In de schaal van ellende stelt uw ellende niet voor bij de ellende van veel van deze mensen. De mate van onverdraagzaamheid en jaloezie van veel Flevolanders is niet alleen in mijn ogen schrikbarend, maar komt volgens mij ook door een gebrek aan informatie en emphatie. Getuige door uitspraken dat Nederland vol is, het gooien van getallen als miljoenen roepen dat het alleen maar gaat om economische gelukzoekers.

  reageer
 • Jan

   

  Volgens mij komt de onverdraagzaamheid uit een andere hoek, het nieuws wordt er door gedomineerd. Ook in het nieuws staan de aantallen verwachtte immigranten voor de komende jaren. En ja, dat loopt op tot onhoudbare aantallen. Aangezien men nog steeds denkt dat hier de straten met goud zijn geplaveid blijft Nederland een van de landen waar de voorkeur voor is. Lees nu eens een krant en roep niet allerlei flauwekul, want helaas is de rek qua opvang er gewoon uit. Mensen op straat zetten is een van de scenario's waar rekening mee wordt gehouden. Dus of je nu links of rechts bent heeft hier niets mee van doen. Het gaat om realisme. En dan dingen roepen dat iedereen 10% van zijn inkomen moet afstaan is gewoon lachwekkend, blijkbaar iemand die nog nooit van belastingen heeft gehoord. Onderzoek wees laatst uit dat er maar liefst 20 mensen opgevangen waren door particulieren... Dat zegt genoeg over al die emphatische mensen die zo gemakkelijk praten hebben, zolang het maar niet in hun eigen achtertuin is. En wie heb jij opgevangen? Want mooi praten kennen we wel, daar hebben we politici voor..

 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Aan alle mensen die menen zo negatief te moeten reageren vraag ik: Doe uw ogen eens open! Wellicht heeft u beelden gezien van de aanslagen in Parijs. Moderne media hebben u in staat gesteld live beelden te zien van standrechtelijke executies op straat en afgeslachte mensen in een muziekzaal. Kijk ook eens naar volgende cijfers: Syrië: 5 jaar oorlog. Binnen Syrië 7.600.000 mensen op de vlucht en buiten Syrië: 1.938.000 in Turkije, 1.113.941 in Libanon, 629.266 in Jordanië, 249.263 in Irak. Totaal ruim 10.500.000. De rest niet eens meegerekend. Dit zijn alleen maar wat kille getallen, maar werkelijkheid die er achter schuil gaat is die van een niets ontziende bloedige oorlog. Mag er dan alstublieft een beetje haast gemaakt worden om mensen die gevlucht zijn hier op te vangen?

  reageer
 • Harry

   

  Daar gaat ie weer: Omdat het ergens anders niet naar de maatstaven van Hans en nog een paar NLers gaat moet alles maar naar hier komen? Dus niet! De reden is simpel. Ik wil mijn gezin een toekomst geven, daar heb ik en miljoenen andere NLers keihard voor gewerkt en zelfs 'n oorlog voor moeten doorstaan. Door nu 10 duizenden zg 'vluchtelingen' hier gratis de rest van hun leven te pamperen plus hun zg 'cultuur' te laten botvieren is de kans dat hier nog een normaal NL is te leven, NIHIL is geworden!

 • Breuk L.

   

  Ja en?????? wat is nu uw punt? U vergeet het aantal vluchtelingen in Afrika voor Boko Haram te vermelden. Of bent u zo iemand die alleen feiten en cijfers gebruikt om voor eigen parochie te preken? Bemoei u in dat geval dan alleen met uw Eigen parochie.

 • Jan

   

  Blijf jij nu aan de gang met je propaganda? Nederland loopt zoals altijd al voorop als het gaat om het braafste kindje van de klas te zijn. Echter, nu al zijn er plannen om de overvolle opvang te ontlasten door immigranten maar op straat te zetten. 11000 niet gecontroleerde immigranten afgelopen maand, kortom de capaciteit van ons kleine landje is echt wel bereikt. En het geduld van de meeste Nederlanders ook. Jij vertegenwoordigd een minderheid, maar zoals altijd doen die alsof ze de waarheid in pacht hebben. Geen onzin, kijk maar naar peilingen. Overigens begint de realiteit eindelijk ook bij de regering door te dringen, hoewel de PvdA nog steeds probeert weg te kijken, en gaat men nu plannen maken om de grenzen van een kleiner Europa te bewaken.

 • De Vries

   

  Te triest voor woorden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tsja

   

  Toch vreemd nooit kan en mag er wat aan de natuur gedaan worden en nu is plotseling alles mogelijk. Mij benieuwen of de nieuwe opgang naar het centrum ook nog geplaveid wordt met gouden klinkers.

  reageer
 • piet

   

  Lijkt me logisch dat er een goede weg moet komen, toch? Niet meer dan normaal en de de kop (natuur moet verhuizen voor azc) vind ik zeer aanmatigend en een omroep onwaardig.

  reageer
 • Dnz.

   

  Ik ben ook gelukzoeker, u niet? Is het fout om geluk te zoeken?

  reageer
 • onbegrijpelijk

   

  Ik ruik een bezwaarschrift!!

  reageer
 • Julliewetenwelwieikben

   

  Natuurlijk! Voor asielzoekers en Polen mag alles... Wat voor recht hebben wij Nederlanders nog... Sinds het Polenhotel wordt er zelfs gestrooid op de Bosruiter... Zonde van zo'n mooi stuk natuur!

  reageer
 • tja

   

  Alles moeet wijken voor het door gorter gekoesterde azc in ede protesteert de bevolking en luistert de gemeente wel maar in Zeewolde doet de gemeente gewoon waar ze zin in hebben

  reageer
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Met het stellen van deze vraag kijkt u weg van het echte probleem en dat is gigantisch! Er woedt een smerige oorlog en daarvoor zijn gewone mensen het slachtoffer. Deze mensen zijn op de vlucht geslagen. Het is zaak dat wij ze zo snel mogelijk voorzien van een zo menswaardig mogelijk onderkomen en dat we ze niet aan hun lot overlaten. Elke opvangplek is hard, héél hard nodig, en ook nog heel snel. Geen weldenkend mens zal dat willen blokkeren door tegen het verplaatsen te zijn van een stukje natuur ter grootte van nog niet eens de helft van een betaald voetbal veld.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Alles en iedereen moet en zal wijken voor deze gelukszoekers. En om de "gewone man" weer tevreden te stellen planten we ergens een stukkie bij. Goed gedaan hoor! (Ironie uit)

  reageer
 • Jacob

   

  Wat zal ik blij zijn als per 2017 een einde zal zijn gekomen aan een periode waarin burgers in Nederland onder het mom van democratie zich door een groepje politici, die zij notabene zelf hebben gekozen, laten koeieneren, waarvan o.a. het onderhavige geval het zoveelste kwalijke voorbeeld van is. Het zal bovendien hard nodig zijn, wil dit land in haar huidige vorm kunnen voortbestaan.

  reageer
 • Jan

   

  Wat vinden de milieu activisten hiervan?

  reageer
 • Jan

   

  Groen Links bedoel je? Die rijden tegenwoordig in peperdure hybrides, in plaats van de fiets en openbaar vervoer te nemen. En dat in een klein plaatsje waar je eigenlijk alles zelf lopend af zou kunnen. Die hebben hun principes allang overboord gegooid. Zelfverrijking is het sleutelwoord tegenwoordig bij onze zogenaamde vertegenwoordigers..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert