Nog veel vragen over kitesurfstrand

LELYSTAD
Provinciale Staten hebben nog veel vragen over een nieuw surfstrand voor kitesurfers bij de Houtribdijk in Lelystad. Dat bleek woensdag tijdens een commissievergadering. Toch hoopt gedeputeerde Rijsberman dat er volgende week in de Statenvergadering een positief besluit wordt genomen.

In principe zijn de Staten enthousiast over een kitesurfstrand, maar ze willen meer tijd om een besluit te nemen. Volgens Statenlid Simon Miske van GroenLinks legt gedeputeerde Rijsberman te veel druk op Provinciale Staten om snel een beslissing te nemen.

Rijsberman wil een snél besluit omdat Rijkswaterstaat begint met het verstevigen van de dijken. Daarin kan de aanleg van het kitesurfstrand worden meegenomen. Het wordt de eerste officiële kitesurflocatie in Flevoland.

reacties (5)

 • Wilco

   

  Dat doe je maar even lekker in je eigen achtertuin.

  reageer
 • KC

   

  Hoe zit het met de parkeervoorzieningen en de exploitatie?

  reageer
 • Wat voor vragen ???

  reageer
 • Rob

   

  Kitesurfstrand, top weer een faciliteit erbij!! Met hopelijk ook evenementen!

  reageer
 • Inge

   

  Hoezo de eerste lokatie? Er is al een vergunning verleent voor Almere... Twee lokaties is zeker niet goed in het N2000 gebied, eigenlijk liever allebei niet, tenzij er goede afspraken komen over onder andere handhaving!!!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dat is dus echt een flauwekul reactie. Voor een Natura 2000 gebied wordt een beheerplan gemaakt. Alle activiteiten binnen dit gebied worden getoetst aan de Instand Houdings Doelstellingen. Is een activiteit niet schadelijk dan wordt deze toegestaan. Misschien zijn er in de polder wel veel meer locaties te vinden waar het kitesurfen niet daadwerkelijk in strijd is met natuurbelangen. Jouw uitspraken zijn slecht voor het imago van een goed natuurbeheer. Je jaagt mensen van je af om zo maar iets te roeptoeteren. Mensen krijgen zo een verkeerd beeld van wat goed natuurbeheer ( gedragen door een groot deel van de bevolking) zou moeten zijn. Ook dat je meteen begint over handhaving... Misschien eerst betere voorlichting?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert