Inwoners krijgen voor de kerst container oud papier

ZEEWOLDE
De meeste huishoudens in Zeewolde krijgen nog voor de kerst een blauwe container voor oud papier. Dat heeft de gemeente Zeewolde donderdagochtend bekend gemaakt.

Vanaf 15 december worden de bakken uitgedeeld en vanaf 1 januari wordt het oud papier op deze manier ingezameld. De grijze bak met een blauw deksel wordt één keer in de maand geleegd. Voor bewoners van flats wordt de komende weken gekeken waar zij hun oud papier kwijt kunnen.

De verenigingen die nu geld verdienen met de inzameling van oud papier worden de komende drie jaar gecompenseerd zegt wethouder Gerben Dijksterhuis. Door de inzameling nu volledig zelf te gaan doen hoopt de gemeente geld te besparen en voor een betere afvalscheiding te zorgen.

reacties (14)

 • Chantal

   

  Weer een bak erbij.Afschuwelijk gezicht, in vaak kleine voortuinen drie bakken. Het lijkt mij een dure hobby. Al die containers aanschaffen en iedere maand ophalen. Niet handig om de containers uit te delen voor Oud en Nieuw .

  reageer
 • Vrolijk frietje

   

  Ach,weer eens iets anders dan de gewone kerstbal😂

  reageer
 • Zeewoldenaar

   

  Werd tijd ook Zeewolde loopt achter qua inzameling ten opzichte van andere gemeentes nu nog een bak voor pmd en de gemeentelijke belasting kan ook omlaag

  reageer
 • Zeewoldenaar

   

  Werd tijd ook Zeewolde loopt achter qua inzameling ten opzichte van andere gemeentes nu nog een bak voor pmd en de gemeentelijke belasting kan ook omlaag

  reageer
 • Zucht

   

  Zout maar lekker op met die bak ik moet hem niet ik werk niet voor de gemeente Zeewolde en ik ben ook geen opslag voor afval ik weiger dat ding pertinent ..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Dan kunnen die > containers bij de sportvelden weg die voor allerhande troep gebruikt worden en eerder in de fik gestoken werden. Stel voor de opbrengst uit de nieuw uit te reiken papiercontainers aan de sportverenigingen te schenken.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Waarom niet een gemeenschappelijk container in de straat of in de grond? het wordt zolangzamerhand een rommeltje met al die containers op straat. Verbied maar eens een keer al dat nodeloos papier in de brievenbus, dat is toch uit de tijd zou je denken de krant wil je niet eens meer lezen deze ligt na het verwijderen van alle reclames volkomen uit elkaar, weg ermee met deze mega vervuiling vol met giftige metalen ontbossing etc, mensen welke graag papieren reclames willen kunnen dit zelf in de winkels afhalen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hier in Almere hebben we nu een tijdje drie bakken (1 Duobak voor restafval+tuinafval, 1 plasticbak waar ook blik in mag, 1 papierbak) en ondanks dat het meer ruimte inneemt is het ideaal moet ik zeggen. Geen gezeul meer met afval (behalve naar de glasbak), en uiteindelijk blijft er maar heel weinig restafval over, terwijl ik me verbaasd heb over de enorme hoeveelheid plastic verpakkingen die we gebruiken. Voor wie de ruimte voor die bakken niet heeft is het lastig, voor de rest is er helemaal niets mis mee.

  reageer
 • Marcellos

   

  Eindelijk af van brandende containers bij de voetbal. Minder zwerfvuil aldaar. Grote container voor plastiek erbij zal ik ook toejuichen. Het commentaar van weer een container erbij is onderbuik gevoel. Maw. men kan niet tegen veranderen en wij zullen en moeten veranderen inzake onze afvalstromen. DUS Heren en Dames wees bewuster wat je koopt met welke verpakking. Die zorgt voor de afvalstroom.

  reageer
 • Jeroen

   

  Hoppa, nog een bak erbij. Staat bij iedereen hier in de straat ook lekker voor het huis zodat dit een heerlijke bron van fikkie stoken wordt. Daarbij, 1 keer in de maand gaan wij nooit redden. Moet nu elke week naar De containers om het papier kwijt te raken. Ik hoef dat ding dus niet!

  reageer
 • Rob

   

  Moet u eens bewuster inkopen doen, een nee stikker op je brievenbus bijv. Plakken.

 • Jan H

   

  Ook ideaal voor het gezinsleven... Als je grote dozen hebt met z'n allen lekker knippen tot het in dat blauwe ding past. Nu nog een bak voor het plastic afval en we zijn compleet.

  reageer
 • Rob

   

  Zeurkonten heb je overal

 • Laat maar komen die plasticbak, daar mag ook drankenkartons en blik in dus ook dat scheeld weer in het restafval.

 • Peter

   

  Belachelijk. De volgende stap zal zijn dat we het "rest" afval zelf moeten wegbrengen.

  reageer
 • sam

   

  Dat zou een goede motivatie zijn om minder restafval te produceren.

 • jammer

   

  Breng het liever zelf weg dan nog zon joekel van een bak erbij heb er dan drie maarja gorter drukt alles er door als hij het maar een goed idee vind

  reageer
 • Remko

   

  Nog z'n lelijke bak erbij in de tuin ... Kan ik deze ook weigeren ...?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert