Vredesmars door stadshart na aanslagen Parijs

ALMERE
Door het stadshart van Almere wordt vrijdagavond de vredesmars Friday Light Walk gehouden.

De mars wordt georganiseerd naar aanleiding van de terreuraanslagen in Parijs en is bedoeld om haat en onverdraagzaamheid tegen te gaan. De Friday Light Walk is een initiatief van onder meer de spirituele organisatie AISA-NGO, kerkelijk werkers en scoutinggroep de Cirkel.

Om 19.30 vrijdagavond begint de vredesmars op het Stadhuisplein. Na de tocht door het centrum keren de deelnemers terug op het plein waar toespraken worden gehouden. Alle deelnemers wordt gevraagd 'een licht' mee te nemen.

reacties (12)

 • .\/\/.

   

  "AISA-NGO, kerkelijk werkers en scoutinggroep de Cirkel." - wie zijn die 'kerkelijk werkers' eigenlijk? Van welke kerk? Het lijkt erop dat men de schijn van een breed interconfessioneel initiatief wil wekken, terwijl dit waarschijnlijk helemaal niet het geval is.

  reageer
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Wat geweldig dat de AISA-NGO, kerkelijk werkers en scoutinggroep de Cirkel deze mars organiseren. Ik hoop dat er veel mensen zullen meedoen. Ook in Almere is dit een mooie gelegenheid om te laten zien dat we solidair zijn met de burgers van Parijs, met de familie van de slachtoffers van de aanslagen en met alle andere mensen in de wereld die lijden onder oorlogsgeweld.

  reageer
 • Oma van Dam

   

  Wanneer dit een serieuze vraag is dan vind ik uw schrijfsel een onverdraagzame steek onder water in de richting van duizenden medeburgers. Wanneer u met deze vraag grappig wil zijn, dan vind ik deze volstrekt misplaatst. In beide gevallen geeft u een slecht voorbeeld aan uw kleinkinderen.

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Wat helpt er beter tegen onverdraagzaamheid? Vijf keer per dag over een studieboek buigen of vijf keer per dag richting Mekka? Ik heb het antwoord ontdekt.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Als ze maar niet voor verkeershinder of andere belemmerringen zorgen. Want net voor hun begintijd wil wel vlug weer naar huis kunnen van mijn werk in stad en geen extra file tegenkomen. Anders gaan ze maar beter een rondje Weerwater doen. Daar storen ze minder.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  @Sjaak de...Volgens mij kan het oprecht zijn gewoon plaatshebben en kan je het verdere denken er wel even voor in de kast schuiven.. Openhartig is er ook wel een toepasselijk woord voor.

  reageer
 • Tsja

   

  Zijn die lui echt niet van onder de indruk hoor. Alles wat hier zit oppakken en terugsturen kunnen ze strijden voor een vrij vaderland in plaats van hier een grote mond te hebben. Denk erom hier zitten de Wolven in Schaapskleren.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Een waxinelichtjes optocht? in een stad welke onverdraagzame mensen herbergt welke de Nederlandse kindertjes hun Sinterklaasfeest misgunt met racistische argumenten? Weet niet wat ik ervan moet denken wat nu oprecht is aan zo een optocht.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Gewoon opstaan, doorgaan, doen alsof je neus bloed, daar hebben de terroristen vast geen plezier mee" - ik denk dat discussie over het hoe en waarom toch wel zin heeft.

  reageer
 • JOOP

   

  Lekker wandelen met de spirituele club. Je moet er toch niet aan denken. Brrrrr...

  reageer
 • George

   

  Lekker handig ook, net als een kwart van de wereld zijn profiel foto op Facebook overlapt met de Franse vlag. Zo zien terroristen dus dat hun actie succes heeft op de bevolking in Europa. Gewoon opstaan, doorgaan, doen alsof je neus bloed, daar hebben de terroristen vast geen plezier mee

  reageer
 • willm dronten

   

  Het wordt steeds gekker

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert