Flevoland pleit voor hbo-opleiding Rechten

ALMERE • Do 19 november 2015 | 16:44 • Donderdag 19 november 2015 | 16:44
Er moet een bacheloropleiding hbo-Rechten in Almere komen. Dat schrijven de gemeenten Almere en Lelystad en de provincie Flevoland aan minister Bussemaker van Onderwijs. Zij vragen de minister om een negatief advies van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs CDHO naast zich neer te leggen.

Hogeschool Windesheim heeft deze zomer een aanvraag gedaan voor het starten van de opleiding rechten, maar het adviesorgaan van de minister ziet dat niet zitten. Volgens het CDHO zijn er genoeg andere hbo-opleidingen in Nederland waar rechten kan worden gestudeerd. Die opleidingen zouden bang zijn in de toekomst studenten kwijt te raken aan Windesheim.

Volgens de briefschrijvers is met het ministerie afgesproken dat Windesheim een aantal brede opleidingen zal aanbieden in Almere. De hogeschool heeft 5000 studenten nodig om structureel kostendekkend te zijn. Nu zijn dat er nog ongeveer de helft. Minister Bussemaker moet nog een definitieve beslissing nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel