'Duidelijker communiceren over uitbreiding vliegveld'

ALMERE
Het platform Burger Participatie Almere (BPA) dringt er in een brief bij de Almeerse gemeenteraad op aan om helder te communiceren over de gevolgen van de uitbreiding van Lelystad Airport.

Volgens BPA is het voor veel Almeerders niet duidelijk dat de aanvliegroute van het vliegveld over het nieuw te ontwikkelen stadsdeel Almere Oosterwold komt te liggen. Zo zou snel duidelijk moeten worden gemaakt welke type vliegtuigen er over gaan vliegen, op welke momenten van de dag er wordt gevlogen en wat de geluidsbelasting zal zijn.

Ook wil het platform dat de gemeenteraad samen met de gemeente Zeewolde een milieueffectrapportage laat uitvoeren over de gevolgen van de vluchten boven Oosterwold. Daarnaast moeten gemeente, makelaars en ontwikkelaars toekomstige bewoners van het gebied beter informeren over 'wat hen letterlijk en figuurlijk boven het hoofd hangt'.

reacties (9)

 • Vuurs

   

  op welke momenten van de dag ??? Gewoon de hele dag van 's morgens vroeg tot 23.00 uur!!!! Welke vliegtuigen.....de soorten die lawaai maken. Dit artikel vraagt om duidelijkheid toch !?

  reageer
 • frits

   

  Wie zegt dat er nog behoefte is aan Oosterwold? Ook in Nederland is sprake van een sterke toename van de trek naar de grote steden. Amsterdam bouwt zelf steeds meer, en daar kunnen ook zat kantoren omgebouwd worden. De schaalprong van Almere is niet meer nodig, zeker niet op het grondgebied van Zeewolde.

  reageer
 • Cavia

   

  Maakt allemaal toch niks uit. Het word er toch wel Door gedrukt. Vliegveld maffia zal hoe dan ook winnen.

  reageer
 • hendrik

   

  De negatieve effecten voor de ontwikkeling van Oosterwold zijn in geen enkele economische analyse meegenomen. Schandalig dat er geen open kaart over wordt gespeeld. Het is onderhand wel duidelijk hoe de overheid burgers misleidt. Met dank aan alle pro-luchthaven partijen in Flevoland, en bestuurders die hiervoor verantwoordelijk zijn.

  reageer
 • Peter

   

  Hallo Joop, Dit is precies waar het om gaat. Ze zullen boven het Oosterwolde op 2000 ft overvliegen en dat in 600 meter. Als je dat niet hoort dan is het tijd voor een bezoekje aan de oorarts. Ik begrijp dan ook niet dat er toch nog mensen zijn die in het Oosterwolde een kavel gaan kopen als je weet dat de vliegtuigen op die hoogte over gaan komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De Vries

   

  Om moe van te worden. Ze worden wakker. Maar als ik in Almere ben zie ik Schiphol vliegtuigen iedere minuut over mij heen komen. Dus wat zeuren ze nou.

  reageer
 • willem

   

  benieuwd of deze negatieve invloed op de werkgelegenheid ook is meegenomen in de vliegveld propaganda

  reageer
 • Sam

   

  Tjonge ze worden ook eens wakker in Almere hoor. Hoe lang is het nou al bekend dat luchthaven Lelystad uit gaat breiden...? Volgens mij al heel wat jaren, dus nu niet zeuren en bouwen.

  reageer
 • Joop

   

  Als zo'n initiatief zich nu eerst eens richt op de veiligheid en leefbaarheid in de eigen buurt in plaats van zich zorgen te maken over iets wat op 3km vliegt en waar je niets van hoort...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert