'Duidelijker communiceren over uitbreiding vliegveld'

ALMERE • Do 19 november 2015 | 18:44 • Donderdag 19 november 2015 | 18:44
Het platform Burger Participatie Almere (BPA) dringt er in een brief bij de Almeerse gemeenteraad op aan om helder te communiceren over de gevolgen van de uitbreiding van Lelystad Airport.

Volgens BPA is het voor veel Almeerders niet duidelijk dat de aanvliegroute van het vliegveld over het nieuw te ontwikkelen stadsdeel Almere Oosterwold komt te liggen. Zo zou snel duidelijk moeten worden gemaakt welke type vliegtuigen er over gaan vliegen, op welke momenten van de dag er wordt gevlogen en wat de geluidsbelasting zal zijn.

Ook wil het platform dat de gemeenteraad samen met de gemeente Zeewolde een milieueffectrapportage laat uitvoeren over de gevolgen van de vluchten boven Oosterwold. Daarnaast moeten gemeente, makelaars en ontwikkelaars toekomstige bewoners van het gebied beter informeren over 'wat hen letterlijk en figuurlijk boven het hoofd hangt'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel