Vertrek cardiologen blijft gemoederen bezighouden

LELYSTAD
Tweehonderd patiënten kwamen donderdagmiddag naar een bijeenkomst over het vertrek van cardiologen uit het MC Zuiderzee in Lelystad. Het vertrek zorgde voor veel onrust bij de patiënten. Twee cardiologen hebben zich ziek gemeld, twee anderen hebben elders werk gevonden. Een paar jaar geleden vertrokken ook al cardiologen, toen door een arbeidsconflict.

Volgens de patiënten kregen zij donderdag geen duidelijk antwoord op de vraag waarom de cardiologen vertrokken zijn. Zij vermoeden daarom dat er meer speelt. Directeur Tim Roldaan van de MC Groep wil noch bevestigen noch ontkennen dat het opnieuw om een arbeidsconflict gaat.

Het MC Zuiderzee heeft twee nieuwe cardiologen aangetrokken. Ook gaat het intensiever samenwerken met het VU Medisch Centrum in Amsterdam en Cardiologie Centra Nederland.

reacties (8)

 • lelystedeling

   

  De direktie ( Loek Winter) denkt alleen maar omzet draaien en geld verdienen. De rest is bijzaak. Een zeer gerenomeerde uroloog werd enkele jaren van de ene op de andere dag heengezonden, zijn plaatsvervanger wist van toeten noch blazen. Een chirurg wil gaarne snijden/opereren maar vraagt zich niet af of het verantwoord is. Ja, U bent een interessant geval. De ervaringsdeskundige patient neemt dan zelf maar de juiste beslissing.

  reageer
 • Alice

   

  Ik heb het jaren geleden meegemaakt dat ineens alle dermatologen weg waren. Waaronder degene die mijn leven heeft gered. Ik vond het verschrikkelijk dat hij weg was. Sindsdien zijn er zoveel die ik heb zien komen en gaan. Die onrust is niet goed voor de patiënten en ook niet voor de reputatie van een ziekenhuis. Ik vind dat de MCGroep zichzelf eens goed achter de oren moet krabben. Artsen leggen niet zomaar hun werk neer. Er is veel meer aan de hand en ik vind het schandalig dat door een bestuur nu patiënten in gevaar lopen. En helemaal nu! Mijn vertrouwen raak ik ook steeds meer kwijt in dit ziekenhuis. Wat een puinbak zeg

  reageer
 • Barbara

   

  Mensen hebben de toegezonden brief gewoon niet goed gelezen, alle info die je als patient nodig hebt om je behandelingen gewaarborgd te zien staan daar duidelijk in vermeld. Ik heb niets gelezen wat mij onrustig kon maken. Het lijkt er nu op dat er bij sommige patienten oude wonden open gaan, en je eigenlijk al jaren niet meer kan/mag spreken over MIJN cardioloog, MIJN internist, MIJN huisarts... In huisartsenpraktijken wisselt de aanwezigheid van behandelaars tegenwoordig per dag. Hooguit tref je je eigen huisarts 2a3 dagen van de week zelf aan. De overige keren moet je het doen met een waarnemer. Het zijn gewoon net als op andere fronten gebruikelijk is deeltijdbanen geworden. En natuurlijk krijgt datgene wat je best zou mogen verwachten aan steun en vertrouwen hier geen schoonheidsprijs voor, en dat blijft jammer. Commercie viert hoogtij... Zeit kost geld...Heel goed aan alles te merken, zelfs de tv in de wachtruimtes te bleren met reclames over je de goedkoopste plofkippen kan kopen. Dit om je zieke darmen nog even mee op te peppen?

  reageer
 • Gert

   

  Het vertrek van de cardiologen zorgde voor hartkloppingen.

  reageer
 • Drontense

   

  Er gaan wel veel artsen weg dat is voor de patiënt onrustig.Mijn arts is ook weg ben vaak geopereerd door hem heel erg jammer. Op deze manier gaan mensen toch naar een andere ziekenhuis.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bram

   

  Helaas ben het vertrouwen in dit ziekenhuis wel kwijt,artsen die niet eens,of slecht Nedelands praten,uren wachten op spoedeisende hulp terwijl je behoorlijk ziek bent.Erg jammer van dit ziekenhuis.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dit gaat dus niet over de cardiologen....

 • Barbara

   

  In de brief die patienten ontvingen stond een heel ander verhaal. Daar stond beschreven dat het team van cardiologen nu op volledige sterkte was en dat er daarom "wellicht" een kans bestond dat patienten niet altijd hun eigen cardioloog zouden treffen maar eventueel een waarnemend collega. Ikzelf heb daaruit opgemaakt dat het bestaande team uitgebreid zou zijn en collega's in wisseldiensten zouden werken. Ik had dan ook geen behoefte nog eens langs te gaan voor verdere uitleg. Bij mijn eerste bezoek in februari dit jaar trof ik Dr Somson aan die mij meteen vertelde door MC Zuiderzee was aangetrokken om een degelijk cardiologisch goed werkend team op te zetten. Ik merkte toen al dat hem dat goed scheen te lukken, daar alle onderzoeken op rolletjes liepen. Waarom dan deze onrust?

  reageer
 • Ron

   

  Het was een blamage. Honderd ouderen moesten staan. De man die het echt voor het zeggen heeft was er niet. Oud Burgemeester Leeuwe gaf de direktie een sneer. Gaat niet goed daar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert