Drukste avondspits van het jaar

FLEVOLAND
De avondspits van donderdag was de drukste van 2015. Dat zegt de verkeersdienst VID. Op het hoogtepunt rond 18.00 uur stond er ruim 550 kilometer file.

In Flevoland stond het vooral lang vast op de A6 van Lelystad richting Muiden. Bij Almere-Stad-West waren daar twee rijstroken dicht na een aanrijding. De vertraging kon daar oplopen tot drie kwartier.

De grote boosdoener was het slechte weer en er waren ook enkele ongelukken, waardoor het in de hele Randstad vastliep.reacties (13)

 • Jan

   

  Dat het slecht gesteld is het met het weggedrag van de Nederlandse automobilist hoef je mij niet onder de neus te wrijven, dat zie ik dagelijks op de weg hoor en logisch en redelijk nadenken kan ik heus nog wel! Bovendien hoor ik met grote regelmaat verhalen van vrachtwagenchauffeurs over de gedragingen van de 'mede-weg gebruikers' waar de haren recht van overeind gaan staan, dus ik heb echt wel een beeld van wat er zich op de Nederlandse wegen afspeelt. Maar waarom moet jij altijd en iedereen met je belerende vingertje terecht wijzen? Heb je nu echt niets beters te doen dat kritiek te leveren op wat anderen schrijven? En nee, ik droom niet verder over het zo 'voorbeeldige weggedrag van de Nederlanders". Waar lees je in vredesnaam dat ik dat doe??? Lees mijn reactie eens voordat jij op jouw beurt mij gaat zitten afzeiken.

  reageer
 • Dick

   

  Dat met Koos door één deur heb je volledig fout. Ik kan het totaal niet met Koos eens zijn. En wat die andere drie schrijven, lees dat eens goed voor je mij gaat zitten afzeiken. En kijk gewoon eens naar wat er werkelijk op de weg gebeurt. Dan kom je, als je tenminste een beetje logisch en redelijk nadenkt, tot de conclusie dat het inderdaad slecht gesteld is met het weggedrag en rijvaardigheid van de NL automobilist. Waarom denk je dat er voor het programma "de allerslechtste chauffeur van NL" zoveel kandidaten te vinden zijn? Nee droom vooral verder over het zo "voorbeeldige weggedrag" van Nederlanders. Waarom denk je dat onze oosterburen "Nur Links" tegen ons roepen? Juist ja.

  reageer
 • Peter

   

  In de spits eet ik vaak een sprits tussendoor.

  reageer
 • Jan B

   

  En ja hoor, onze grootte verkeersdeskundige Dick weet het weer beter dan alle anderen bij elkaar. Afijn, hij heeft toch maar weer mooi een drietal medeweggebruikers eens goed de les gelezen, bravo, driewerf hulde beste Dick!! Goed gedaan jochie!! Koos Spee en jij kunnen prima door één deur als verkeers-betweters zijnde!

  reageer
 • Dick

   

  Misschien ontgaat het je dat je zelf exact het zelfde gedrag vertoont, te hard accelereren. Anders had je niet weer vol in je remmen gemoeten waardoor er twee in je kofferbak doken. Ik weet inmiddels dat iets meer afstand houden meer ontspannen rijdt dan dat kleven wat jij dus net zo goed doet. Ben er ook achter dat het op rechts nog veel meer ontspannen rijdt dan op links. Maar het begint bij afstand houden en anticiperen. Doe je dat dan heb je de oorlog gewonnen. En klets niet dat jij dat allemaal niet doet, je verhaal bewijst het tegendeel

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Ga maar eens op de rechter strook rijden, kom je er achter dat je veel beter op kunt schieten dan op links. Want iedereen zit links te trutten. En in een spits kan als iedereen meedoet gewoon doorrijden. Spits is niet gelijk aan file.

  reageer
 • Dick

   

  Is goed jochie, maar dan ga ik aan de beelden bewijzen dat jij een braketest uitvoert. En dan is dat kleven in ene een stuk minder ernstig. Kleven mag dan een hufterovertreding zijn, braketesten is misdadig, poging doodslag heet zoiets. Nog maar eens zien wie er aan het langste eind trekt. Wie is er nou de aso, jij of ik? Ik weet het al, JIJ!!!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Al twee keer heb ik op de Hollandse brug gasten in mijn kofferbak gevangen omdat de mensen geen afstand houden en/of zitten te appen. Ik moest namelijk remmen voor mensen die in de drukke spits namelijk zonodig voluit moeten accellereren als het een beetje begint te rijden, waarna ze 100 meter verderop weer vol op de rem moeten omdat het iets verder weer vaststaat. Ik weet niet hoe Dick het beleeft, maar als er auto's voor mij stilstaan valt er weinig door te rijden, toch?

  reageer
 • August

   

  Je moet toch gewoon accepteren dat je in de spits NIET kan doorrijden. Mag dat wel het geval zijn dan is er geen sprake meer van een spits.

  reageer
 • Peter

   

  Wanneer kom je een keertje op mijn bumper zitten? Weet een leuk spelletje dan;-) Jij kleven, ik remmen. Gaan we daarna leuk formulier invullen. Daarbij valt kleven onder de zogenaamde hufterovertreding. Langzaam rijden niet.

  reageer
 • Dick

   

  Als jij gewoon doorrijdt, zit ik niet op je bumper. Altijd het zelfde gezeur, het ligt altijd aan de hardrijders, echter in de spits hardrijden kun je door de traaghanzen op links gewoon vergeten. En als jij te langzaam rijdt ben jij de oorzaak van files, en niet ik.

  reageer
 • M.

   

  Of komt het door de chauffeurs die op de rem trappen zodra er 3 druppels regen vallen?!

  reageer
 • ojee

   

  grooste boosdoener is niet het weer maar de chaffeurs die op je bumper zitten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert