Gebakken spons gevonden in Buiten

ALMERE
Een hond heeft donderdag op de Evenaar in Almere Buiten bijna een gebakken spons gegeten. Dat meldt de politie.

De eigenaar van het dier kon de spons op tijd afpakken. De politie waarschuwt hondenbezitters om op te letten. De in vet gebakken spons zet na het opeten uit in de maag waardoor een hond kan doodgaan.

In maart was er in Almere en Lelystad onrust bij hondeneigenaren omdat er meerdere gebakken sponzen waren gevonden.

reacties (18)

 • waterwijker

   

  Tja, als hij zoiets doet, dan is zo'n kat echt niet goed opgevoed.

  reageer
 • Joop

   

  Ik ben het er helemaal mee eens. Ik heb last van de buren dus hoge burenbelasting invoeren, ik heb last van auto's dus de belasting skyhigh maken, ik heb last van fietsers dus fietsersbelasting invoeren, ik heb last van de gemeente dus de gemeente belasting verdrievoudigen! Alles gewoon oplossen met hoge belastingen. Geniaal ben jij zeg!

  reageer
 • San

   

  Je realiseert je dat de hondenbelasting is voor overlast van honden zoals poep? Dat de gemeente deze geïnde gelden niet besteedt aan de poepzuiger om het op te ruimen, kun je niet op het bordje van honden eigenaren schuiven. Overigens heb ik gelukkig zo'n decadente hond die het niet op de straat doet, maar liever op het zand onder de bosjes of een grasje. Uiteraard niet op speelveldjes, maar dat lijkt mij toch vrij logisch...

  reageer
 • Swiebertje

   

  Als je met veel mensen op een plek woont heb je nu eenmaal overlast. Of het nu de kat of hond van je buren is. Sommige mensen maken overal een probleem van. Als hondenbezitter heb ik het geluk dat ik aan een buitenweg woon en onze viervoeters dus alle ruimte hebben om hun behoefte te doen zonder een ander tot last te zijn. En mocht het eens mis gaan en wel op de stoep of weg belanden dan ruim ik het op. Als ik in mijn (moes)tuintje bezig ben stuit ik ook wel eens op een drol van de kat van de buren. So what, dat kan gebeuren. Dan had ik maar een hutje op de hei moeten betrekken. Mensen vergeten vaak dat ze met hele andere dingen ook een ander tot last kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld een houtkachel, parkeren voor iemand anders zijn deur en ga zo maar door.... Altijd maar weer dat gezeur over onze trouwe viervoeters.

  reageer
 • b

   

  Laat ze eerst eens katte belasting invoeren daar heb je meer last van,, schijten in je tuin ,plantebak etc. En nee ze zijn niet meer nodig voor het vangen van plaagdieren,oke zo af en toe vangen ze per ongeluk nog wat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Knor

   

  Gebakken spons kan best lekker zijn voor ons mensen ik eet er dagelijks een.

  reageer
 • Marjon

   

  Ben het met echt alle hondenhaters eens maar ja we betalen ons scheel aan hondenbelasting in almere.honden mogen niet in het centrum enz tja.en nu ook niet meer op de groenstroken .laat al die voor je voeten spugende mensen voor die vueze kwat ook eens betalen

  reageer
 • Ali

   

  Het zijn niet de honden waar we last van hebben, het zijn de baasjes die hun honden niet opvoeden. In en in triest vind ik die baasjes. Gebakken spons op straat hooien vind ik ook nieg goed maar het geeft wel aan dat er een probleem is met hondenbezitters.

  reageer
 • Ans

   

  Dan ben je wel zielig zeg

  reageer
 • lexxie

   

  Ik hebliever te maken met trouwe honden als mensen , mensen doen wel erger dingen als poepen op straat! Anders nog iets Ali

  reageer
 • lexxie

   

  Meer last van katten die mensen het huis uitgooien,

  reageer
 • Swiebertje

   

  Maar daar kan die hond niks aan doen! Dus dan moet je niet die hond aanpakken maar de eigenaar. De hond aanpakken is heel erg zwak.

  reageer
 • Kaassie

   

  Honden belasting verhogen? Dan nog veel meer "poep op de stoep" menig hondenbezitter is er van overtuigd, dat voor de hondenbelasting de poep wel wordt opgeruimd. Kijk: paardenpoep zie je nauwelijks, er hoeft geen Paardenbelasting betaald te worden. En Katten belasting wordt ook niet betaald, dus zie je geen kattenpoep op de stoep. Deze redenatie wordt snel volgehouden. Stoppen met hondenbelasting, als een hond poept op de stoep en er wordt niet opgeruimd: meteen boete. Lijkt mij een zinvol begin om begrip van alle partijen te krijgen

  reageer
 • Ali

   

  Als hardloper word ik regelmatig achterna gezeten door honden of kom ik met stront onder mijn schoenen thuis. Hondenbezitters zijn ook geen heilige boontjes.

  reageer
 • Geert

   

  Er lopen genoeg mensen rond die hun hond(en) overal laten poepen zelfs bij een ander in de tuin en net doen of ze het niet merken.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Gestoord vind ik menig hondenbezitter, hoe die met hun honden omgaan en het aan de medemens opdringen. (Ik ben al 2 keer serieus gebeten door een hond waarvan de baas zei: "Die doet niks" of nog erger " Dat doet die anders nooit. Je miet hem hebben geprovoceerd!" Ik kan me nog een krantencomlumn uit mijn middelbare schooltijd (les nederkands: begrijpend lezen toetst) herinneren van de oud- politicus VVD- Wiegels(of hoe die h(e)et(te)). Daar werden honden als 'strondfabrieken' betiteld. En ik moet zeggen, meer vindt ik ze ook niet. Ik ben helemaal niet verzot op die beesten. Ik laat ze met rust aks zij me met rust laten. Dat met die gebakken sponzen is zelfs voor mij een klein beetje drastisch, maar als je ziet door wat voor een 'mijnenveld' aan hondenstrond je soms moet lopen wens ik me een hondenvrije wereld. (Want niet iedereen heeft zijn beest(je) weer zoooo lieft om met een zakje alles op te rapen. ) Maak anders de hondenbelasting zeer hoog -->> minder honden hoop ik. Net als het rookverbod,nu maar de hondenbezitters goed aanpakken.

  reageer
 • Sofie

   

  Zieke geest zeker een moeilijke jeugd gehad

  reageer
 • klaas

   

  wat een gestoorde mensen heb je toch rond lopen die dit soort dingen doen waarom moeten de dieren de klos worden, om dat sommige gestoorde mensen niet van dieren houden dieren zijn eerlijk en lief en nemen mensen zo als ze zijn ook dieren moeten ook hun behoefden doen net zo als iedereen , HONDENPOEP misschien heeft die gestoorde daar last van ? maar dien een voorstel of idee in bij de gemeente almere om net zo als in spanje gelijk je hondenpoep op te ruimen verplicht met een zakje en in de vuilnisbak te gooien iedereen blij gebakken spons neer gooien dit is echt niet normaal echt gestoord laat je op nemen pfffff de dieren kunnen hier niks aan doen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert