Meeste verslaafden wonen in Lelystad

FLEVOLAND
Lelystad is de Flevolandse gemeente waar relatief de meeste verslaafden wonen. Per 1.000 inwoners stonden in 2014 tien mensen bij een hulpinstantie geregistreerd als verslaafd. Dat blijkt uit de jaarlijkse Flevomonitor.

Het totaal aantal verslaafden in Flevoland bedroeg in 2014 zo'n 2.800 mensen. Dat is een afname van 17% ten opzichte van een jaar eerder, maar dat komt vooral doordat het Leger des Heils dit keer geen cijfers kon leveren. In Almere zijn 7 inwoners op de 1.000 verslaafd, in Noordoostpolder en Dronten 4, op Urk en in Zeewolde 3.

De meeste geregistreerde verslaafden zijn autochtone mannen. Alcoholproblemen komen het meest voor, gevolgd door problemen met softdrugs. Ongeveer een kwart van de verslaafden gebruikt harddrugs. Ook gokken, gamen en een eet- of seksverslaving komen voor. Bij ruim een derde is sprake van meerdere problemen.

In 2014 waren iets meer verslaafden jonger dan 20 jaar dan voorheen. Op Urk is de gemiddelde leeftijd het laagst. Op Urk komt ook harddrugsverslaving vaker voor dan gemiddeld.

reacties (5)

 • Frank patat

   

  Heb echt wel veeeel meer dan deze percentage 's aan klanten in Dronten +

  reageer
 • Ilse

   

  Welnee Frank. Dat het percentage in Dronten zo laag ligt, komt juist door jou!!! Als de gemiddelde verslaafde jou ziet kicken ze van schrik af. Zo wil niemand worden.

 • Serge

   

  Dus t probleem in Urk is eigenlijk nog groter? Of lees ik dat weer verkeerd?

  reageer
 • MinOfMeer

   

  Lekker tendentieuze kop. In Flevoland wonen de meeste verslaafden niet in Lelystad maar in Almere. Lelystad: 10 op 1000, dat is bij 76.000 inwoners 760 verslaafden. Almere: 7 op 1000, dat is bij 197.000 inwoners 1379 verslaafden.

  reageer
 • Dhr Slim

   

  En ze hebben amper horeca hier in de stad.... de sluiters zullen het hier dus wel goed doen....

  reageer
 • Markus

   

  En dat is dan alleen waarvan het bekend is, ik heb ook een alcohol verslaving net als mijn buurman, maar geen enkele instantie die daar vanaf weet, ik denk dat de werkelijke cijfers een heel stuk hoger liggen. Proost!

  reageer
 • Flappie

   

  Zo kan je het zien, óf je kan het zo zien als: of in lelystad weten de inwoners beter de instanties te bereiken. Net hoe je het wil zien.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert