Waterschap tikt eigenaren sloten op de vingers

FLEVOLAND
Het Waterschap Zuiderzeeland heeft de eigenaren van meer dan 500 sloten in Flevoland op de vingers getikt.

Uit een controle van het Waterschap blijkt dat de sloten niet goed schoon en gemaaid zijn. De eigenaren hebben tot 30 november om de sloot te fatsoeneren.

Als dat niet gebeurt krijgen ze een boete en wordt het werk gedaan door een aannemer. De eigenaren moeten dan opdraaien voor de kosten.

reacties (5)

 • Frenky

   

  Heel hoed van het waterschap, keihard aanpakken dit soort sloddervossen, wie zijn zaken niet op orde heeft moet maar een goed door het stof gehaald worden. Leren ze hier niets van, dan grote geldboetes opleggen.

  reageer
 • harry

   

  Gemeente noordoostpolder laat nog wel sloten langs wegen maaien, meestal worden deze ook al gemaaid door de aangrenzende teler. De gemeente heeft geen beleid om bermen te maaien, door de goodwill van de boeren worden bermen gemaaid maar er is nergens vastgelegd dat dit moet of wordt ook geen beroep op gedaan. Theoretisch gezien worden bermen dus nooit gemaaid. Buitengebied wordt al een aantal jaren verwaarloosd, geen gladheidsbestrijding bij langdurige gladheid. WOZ zijn we wel op tijd....

  reageer
 • Ondernemer

   

  De gemeente doet niks meer aan onderhoud in het buitengebied! De wegen zijn uit de paard en wagen tijd en de sloten ook. Maar kom niet aan Emmeloord.....

  reageer
 • Bewoner

   

  In de Noordoostpolder maait de gemeente nooit meer hun sloten aan de weg Word dit dan ook eens een keer gemaakt op kosten van de gemeente?

  reageer
 • KC

   

  Wanneer gaat het Waterschap een aantal sloten dan op diepte aanleggen? De spoorsloot bij de Kempenaar en het Hanzepark is ipv 1,20 m diep, maar 0,50 m. Komen zij deze verplichting ook voor 1 december na?

  reageer
 • Dus

   

  Die sloot is niet in beheer van waterschap zzl maar bij de gemeente..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert