Zo'n 125 Almeerders lopen vredesmars

ALMERE
Zo'n 125 Almeerders hebben vrijdagavond deelgenomen aan de vredesmars Friday Light Walk. De deelnemers liepen met lichtjes door het centrum van stad. Ook burgemeester Franc Weerwind liep mee, en hield na afloop een toespraak.

De vredesmars werd georganiseerd door onder meer de spirituele organisatie AISA-NGO, kerkelijke werkers en scoutinggroep De Circkel. Zij namen dit initiatief naar aanleiding van de aanslagen in Parijs.

De organisatie is tevreden over het verloop van de avond en over de opkomst. De organisatoren vonden het vooral belangrijk dat er mensen van verschillende leeftijden en met diverse achtergronden meeliepen.


reacties (11)

 • Kees

   

  Ik schrik erg van een reactie zoals van jou. Een vredesmaars draag 0,0 bij aan de vrede. Los van het feit dat wij nu aangevallen worden. Wat is jouw antwoord daarop ? Onze vrijheid is zwaar bevochten en als we vrijheid willen houden, zullen we hem moeten blijven bevechten. Als je denkt dat zoiets haalbaar is als eeuwige vrede, dan is het lopen van een mars vooral het bevredigen van je eigen goede gevoel. De vrede heeft niets aan, sterker nog het laat de agressie onbeantwoord.

  reageer
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Gelukkig zijn er nog bemoedigende reacties, zoals die van Robert. Daaruit blijkt waardering voor de inzet van die honderd vijfentwintig mensen die deze vredesmars hebben gehouden. Ik ben erg geschrokken van de zure toon en de onverdraagzaamheid in een aantal reacties. Ik ga uit van het positieve en ik ben ervan overtuigd dat de mensen die zoveel kritiek hebben zelf ook wel een betere wereld willen. Maar die komt niet vanzelf mensen! Ik zeg daarom: Kom achter je beeldscherm vandaan en doe ook eens mee aan een vredesmars of een andere activiteit. Zo kom je met paar simpele stappen of met een goed gesprek van mens tot mens tot een betere wereld, die begint bij jezelf, in Almere, in Zeewolde en in elke andere gemeente in Flevoland en daarbuiten.

  reageer
 • Ach

   

  Ach als de opkomst zwaar tegenvalt en je eigenlijk,iets georganiseed hebt waar niemand op zit te wachten kan je het altijd nog een succes noemen omdag er mannnen, vrouwen en (verplicht) kinderen mee liepen. Ook uit verschillende culturen is geen succes want dat is Almee altijd al. Kortom een dikke mislukking voor een aantal geitewollen sokken figuren

  reageer
 • Robert

   

  Of terroristen onder de indruk waren? Vast niet. Maar wij als ruim 125 mannen, vrouwen en kinderen waren dat zeker wel! Het is makkelijk dit weg te zetten als onzinnig. Maar hier hebben mensen van verschillende achtergronden, culturen en religies elkaar ontmoet. Dat is het begin van vrede. Zure reacties schrijven helpt zeker niet, elkaar kennen en vriendschappen sluiten wel! Ik ben blij met dit initiatief. Moslims, schouder aan schouder met joden, humanisten, en christeren die 'nee' zeggen tegen geweld en onverdraagzaamheid.

  reageer
 • ron

   

  wat een oeverloos domme reactie hier (muv reaguurder)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tsja

   

  Zullen die terroristen flink van onder de indruk zijn.

  reageer
 • poelier

   

  alle gekkies bij elkaar

  reageer
 • reaguurder

   

  liepen door de straat bij mij, geen 125,no way... 50 tot 70 max.

  reageer
 • Klaas

   

  Ik wil geen vrede met IS. Uitroeien dat IS!!!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Dat Almere nog steeds zoveel naïvelingen telt verbaasd me toch iedere keer. Zoiets helpt/voorkomt/regelt toch niks.

  reageer
 • Serge

   

  Nou nou nou. ..Wat een hypocriet circus. .weerwind liep mee ....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert