GroenLinks wil daadkracht rond stadshart

LELYSTAD
GroenLinks in Lelystad vindt het hoog tijd worden dat het college daadkracht toont in het dossier-stadshart. Fractievoorzitter Sjaak Kruis vindt dat het college kostbare tijd verloren heeft laten gaan en dat de uitlatingen van verantwoordelijk wethouder Sparreboom tot nu toe niet veel vertrouwen wekken.

Dat zegt Kruis in het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zondag te zien is.

Burgemeester en wethouders van Lelystad nemen dinsdag een besluit over de toekomst van het stadshart, na het alarmerende rapport van adviseur Paul Tankink. Hij noemt het huidige centrum achterhaald.
 

reacties (16)

 • Rinus

   

  Zolang de PvdA oefent als oppositieleider niet.

  reageer
 • Martin

   

  Het stadshart zal nooit een indentiteit krijgen. Het is een stadshart met een chronische hartverlamming!

  reageer
 • Dirk2

   

  Tankink bracht oude wijn in oude zakken! Er zijn diverse lokale ondernemers en verenigingen die dit al eerder gerapporteerd hebben. 60K zo de prullenbak in. Echter, Kruis schept verwachtingen die onbetaalbaar zijn. In de basis heeft hij gelijk. Het dossier loopt al veel te lang. Laat het centrum woonbestemming krijgen gombineerd met horeca en ambacht. Richt je op de kust en vervang de wethouder die deze malaise eerder veroorzaakt heeft. Daadkrachtig optreden daar gaat het om. Praten doet men al genoeg in de achterkamertjes om zelf maar op het pluche te kunnen blijven. Nu een keer aan het werk!

  reageer
 • Hannes

   

  Je bent er nu wel heel vroeg bij. Jonge jonge.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Is er dan geen meerderheidscollege in de gemeenteraad van Lelystad?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Zou geen kwaad kunnen als B en W Almere en Lelystad eens bij elkaar te raden gaan. Misschien krijgen ze maatschappelijk en innovatief het belangrijkste weer op een rij. Want het rammelt nu echt wel aan alle kanten.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik vind dat meneer Kruis dit keer erg duidelijk zijn standpunt namens Groen Links heeft uitgelegd. Hopelijk wordt hun visie nog nader bekeken of is besluit al genomen nu Tankink eigenlijk degene is die het voor het zeggen heeft en de wethouder dat wel makkelijk vond. Daar kan een raad zich wel beroerd door voelen lijkt me.

  reageer
 • frits

   

  Dat is niet zo moeilijk hoor. De coalitiepartijen regelen alles in onderonsjes met de wethouders. Wethouders doen niet wat de raad wil, maar wat raadsleden van de coalitiepartijen bij ze influisteren. Wat er aan voorstellen in de raad komt, is al voorgekookt binnen de coalitie. Betreft dus geen objectieve ambtelijke adviezen, maar door de wethouders en college aangepaste en voorgekauwde voorstellen. De oppositie zit er voor spek en bonen bij.

  reageer
 • frits

   

  En hoe wil GroenLinks dit allemaal gaan betalen? Gaan we eens fors bezuinigen op zaken als sport, cultuur, citymarketing en buurthuizen? Je kunt als gemeente je geld maar 1x uitgeven. GroenLinks kennende zullen ze willen bezuinigen op ruimtelijk-economische ontwikkelingen en onderhoud en bereikbaarheid van de stad. Daar wordt de positie van Lelystad - en dus ook van het Stadshart - niet beter van. Inwoners en werknemers in deze stad en omliggende plaatsen zijn de potentiële klanten van het Stadshart.

  reageer
 • Jacob

   

  Kan Sjaak Kruis dan wel iemand anders mij uitleggen waarom, uitgaande van het onderstaande, het besluitvormingsproces in de gemeente Lelystad niet geschiedt zoals dit in de gemeentewet wordt voorgeschreven: De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente. De raad neemt alle beslissingen die belangrijk zijn voor de gemeente, bijvoorbeeld over de hoogte van tarieven en belastingen. Het college van burgemeester en wethouders (college van B en W) vormt het dagelijks bestuur van de gemeente. De belangrijkste taak van het college van B en W is de voorbereiding en uitvoering van de besluiten van de gemeenteraad.

  reageer
 • KC

   

  Het ligt niet alleen aan GL. Sparreboom heeft ook geen kennis van zaken.

  reageer
 • raadsvolger

   

  Daar is die roeptoeter weer in beeld. Veel zeggen maar weinig presteren/realiseren/meewerken. Als ie maar in beeld komt.

  reageer
 • fred

   

  Groen Links en daadkracht in 1 zin. Zoek de fout.

  reageer
 • Snuffelaar

   

  Sinds Kruis in de raad zit trapt GroenLinks alleen maar op de rem. Maakt niet uit waar het over gaat, als Kruis maar met zijn snuffert in beeld is. Het Stadshart is te klein voor zijn ego.

  reageer
 • Ruud

   

  Het is triest. Juist Kruis zorgt er steeds voor dat het college steeds voor de voeten wordt gelopen en tegengewerkt. Het wordt tijd dat deze man iets anders gaat doen, want hij werkt altijd tegen in plaats van mee te helpen. Wat een trieste figuur.

  reageer
 • Rinus

   

  Wel een groen linksdraaiend vrij uitloop biologisch ei leggen natuurlijk. Alle voorstellen voor bijsturing van het college worden mede door Groenslinks doorlopend vertraagd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert