Corporaties zetten vaker deurwaarder in

FLEVOLAND
Woningcorporaties in Flevoland hebben in 2014 vaker een deurwaarder ingeschakeld dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de Flevomonitor, een onderzoek in opdracht van de gemeente Almere. De deurwaarder werd in totaal zo'n 2500 keer ingeschakeld, een stijging van 13%.

Ook het aantal mensen met een huurachterstand liep op, met 9%. Aan het eind van 2014 waren er ruim 3800 adressen waar een huurachterstand was. Dat is zo'n 9% van de woningen in het bezit van de woningcorporaties. In één op de vijf gevallen bedroeg de huurachterstand meer dan 3 maanden.

De corporaties gingen in bijna 200 gevallen over tot huisuitzetting. Dat gebeurde voornamelijk vanwege huurachterstanden, maar ook als gevolg van overlast, bewoners die een wietplantage hadden en bij woonfraude.

reacties (7)

 • Pzaal

   

  Wel lekker de huur blijven verhogen.. Waarom? Omdat het mag van onze meneer Rutte. Mensen die nu al niks overhouden moeten straks nog geld bijlenen om de huur ervan te betalen. Lekker bezig zo,..

  reageer
 • Ras

   

  Inderdaad kon het niet beter zeggen. Dit geld systeem is ontworpen om de nederlander uit te kleden.

  reageer
 • Jan

   

  Terug naar de tijd van armenhuizen en weeshuizen.

  reageer
 • Jacob

   

  Zouden de deurwaarders ook op statushouders worden afgestuurd, vroeg ik mij af, of alleen op argeloze mede-Nederlanders die niets aan de kommervolle positie waarin zij verkeren kunnen veranderen?

  reageer
 • Marc

   

  Een gevolg van ons aftakelende monetaire systeem. Een systeem dat zijn basis vind in schuld en moderne slavenij. Er is nu een kleine opleving maar het is wachten op de volgende crisis. Tijd voor een andere koers.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjaak de

   

  Gaan er nog veel meer worden, gezien de huidige ontwikkelingen in de bevolkingsaanwas, als oudjes of andere groepen willen samenwonen wordt dit al decennia lang afgestraft. Ook al zou de overheid deze sancties laten vallen dan nog is de impact van deze maatregelen niet weggenomen het geheugen van de mens gaat een leven lang mee, ook van naasten welke er omheen stonden en moesten toezien.

  reageer
 • Valerie

   

  Prima, gooi de wanbetalers en mensen die voor overlast zorgen er maar uit! Er zijn zoveel mensen die wachten op een huisje..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert