Aanrijding auto en scooter door gladheid

ALMERE
In de Almeerse Stedenwijk is zondagmorgen een scooterrijder op een auto gebotst. Dat gebeurde op de kruising van de Veendamstraat en de Dokkumlaan.

Volgens de politie kon de scooterbestuurder door het gladde wegdek niet meer op tijd afremmen. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft op de plek van het ongeval onderzoek gedaan.Foto: politie Almerereacties (6)

 • Dick

   

  Dat is dus geen dom verhaal, zo zit het gewoon in elkaar. Het feit dat het verkeerslicht voor jou op groen staat betekent nog steeds niet dat je gewoon blind door kunt rijden. In sommige gevallen (voorrangsvoertuigen) zul je zelfs dan gewoon voorrang moeten verlenen. Nogmaals, jij kunt aan de voorkant van de scooter niet zien of hij daar wel of niet mag rijden. Ook is het nog steeds niet verboden om op een snorscooter een helm te dragen. En bovenal, dat iemand ergens niet mag rijden geeft jou absoluut niet het recht om voor eigen rechter te gaan spelen en voorrang te nemen! In de wet wordt namelijk alleen gesproken over voorrang verlenen.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Klets. Dit is net zo'n dom verhaal dat verkeer wat van rechts komt voorrang zou hebben ook al rijden ze door rood. Wanneer je er niet mag rijden als doelgroepverkeer heb je niet de privileges van die doelgroep. Een brommer op de busbaan heeft biivoorbeeld ook geen voorrang. Ik rij ook gewoon door en stop pas op het laatst. NB je kan zien dat een brommer er niet mag rijden als het een fietspad is. In het algemeen rijden brommerbestuurders toch met een helm en bovendien rijden ze altijd te hard. De 30km/h woonerf snelheidsbeperking geldt ook op de fietspaden en geldt ook voor ebike of illegale berijders als motoren en brommerts. Die je overal voortdurend op het fietspad ziet.

  reageer
 • Dick

   

  Het begint er al mee dat de automobilist geen voorrang heeft verleend. Of de scooter er nou wel of niet mag rijden, hij hoort gewoon voorrang te krijgen. Dus de oorzaak is niet "vanwege gladheid niet meer kunnen remmen", nee "geen voorrang verlenen" is hier gewoon de oorzaak. Vind het dus sowieso een hele rare gevolgtrekking van deze agenten. Dan nog het volgende, je kunt aan de voorkant van de scooter NIET zien of het een "brom-" c.q. een "snorscooter" is. Dat is alleen nog zichtbaar aan de kentekenplaat aan de achterkant.

  reageer
 • Rob

   

  Wat een maffe reacties, is gewoon een scooter en geen snorfiets, mag daar dus niet rijden.

  reageer
 • Kees

   

  Sinds wanneer is het verboden een helm te dragen op een snorfiets? Dat er een helm ligt zegt dus niets.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • alex

   

  Scooterrijder had voorrang op de fietspad, maar........ik zie één helm liggen dus mocht hij daar niet rijden. Wat doet de verzekering???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert