Ruim 2700 slachtoffers huiselijk geweld

FLEVOLAND
Het aantal slachtoffers van huiselijk geweld in Flevoland lag vorig jaar op ruim 2700. Dat blijkt uit de net verschenen Flevomonitor, een onderzoek van het Bonger Instituut in opdracht van de gemeente Almere.

Het aantal slachtoffers dat bij de politie en hulpverleningsinstanties staat geregistreerd, is in 2014 gestabiliseerd. Sinds 2011 was er een toename. Volgens de gemeente Almere kunnen nog geen conclusies worden getrokken uit de stabilisatie.

Huisverboden
In Almere valt huiselijk geweld onder High Impact Crimes. Eén van de middelen die de autoriteiten kunnen inzetten, is het opleggen van huisverboden aan daders. Vorig jaar kregen 50 Almeerders een huisverbod opgelegd. In de eerste helft van dit jaar waren dat er 30.

Slachtoffer spreekt
Het is deze week de Week Zonder Geweld. Daarbij wordt onder meer aandacht gevraagd voor huiselijk geweld. Eén van de slachtoffers van huiselijk geweld is de 54-jarige Roelien uit Almere. Zij werd jarenlang door haar man mishandeld. Op aandringen van haar huisarts en met hulp van politie en hulpverleners verliet zij haar echtgenoot. Zeven jaar geleden is zij van hem gescheiden.
Roelien vindt het belangrijk om haar verhaal bij Omroep Flevoland te vertellen. Ze hoopt dat hierdoor andere slachtoffers zich gesterkt voelen hulp te zoeken om uit de geweldsituatie te komen.

[https://localfocus2.appspot.com/564eea774128f]

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert