Kredietunie lijkt er te komen

ALMERE
Het ziet er naar uit dat dinsdagmiddag de Kredietunie Almere opgericht wordt. 47 ondernemers hebben interesse getoond voor de coöperatie van ondernemers, die geld leent aan andere ondernemers. Dit met een maximum van 250.000 euro.

Bedrijven hebben soms moeite om voor relatief lage bedragen een lening bij een bank te krijgen, zegt initiatiefnemer Ben Scholten. Hij is ex-wethouder en voormalig bankdirecteur van de Rabobank in Almere.

Scholten verwacht voldoende geïnteresseerden achter de Kredietunie Almere te krijgen voor de officiële oprichting.

reacties (3)

 • Wil Verhuizen

   

  Nog niet veel over te vinden. Is de unie soms nog niet van de grond gekomen? Zou jammer zijn want het voorziet zeker in en behoefte. Ben ondernemer, bedrijf in de plus, eigen huis vrij, geen schulden maar overbruggings hypotheek voor verhuizing is bij bank niet mogelijk. Raar.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Prima ontwikkeling. De ondernemers zelf weten , in tegenstelling tot de bankbobo's die alleen uit zijn op persoonlijk gewin/positie, heel goed waar het om draait. Ooit was er een tijd dat de bank een partner was van de ondernemer. Waar de fiscus op nr 1 staat, zijn het de banken die een vaste nr 2 positie hebben als het gaat over bedreigingen voor je onderneming. Net zoals de ziektenkostenverzekeraars een bedreiging zijn voor onze gezondheid.

  reageer
 • Gerard

   

  Mooi zo, dan hebben wij de banken tenminste niet meer nodig

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert