Flevolands brood wordt weer echt Flevolands

FLEVOLAND
De bakkerijen van Tietema in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen verkopen binnenkort weer echt Polderbrood en Flevovloer uit Flevoland. Op de website van de bakker staat dat de broodsoorten worden gemaakt van graan van eigen Flevolandse bodem, maar dat is al jaren niet zo.

Het bedrijf dat de tarwe bewerkte voor het brooddeeg, vertrok enkele jaren geleden uit Dronten. Ook was de kwaliteit van het Flevolandse graan niet goed genoeg om er brood van te maken.

Tietema kwam recent in contact met Blonk in Biddinghuizen. Dat bedrijf handelt in granen, zaden en peulvruchten. Samen gingen ze op zoek naar een geschikte tarwesoort en kwamen uit bij Kelvin. Deze tarwe wordt ontwikkeld en geoogst in Flevoland.

Tietema verwacht dat het echte Flevolandse brood over twee weken in de schappen ligt.

reacties (8)

 • opregte swifterbanter

   

  misbruik van de kiekendief, dingen claimen die je niet waarmaakt. Een Zwarte Piet voor deze bakker.

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  Goed dat er wordt gezocht naar de mogelijkheid om in NL tarwe te verbouwen dat geschikt is voor brood. Ik kijk er naar uit.

  reageer
 • Sibert

   

  Het kan nooit zo lekker zijn als het Zonnebrood van Bakker Scheunhage

  reageer
 • guus

   

  idd al jaren misleid dus.. tietema -1!!

  reageer
 • Tsja

   

  Nederlandse tarwe wordt uitsluitend gebruikt voor veevoer.

  reageer
 • Jacob

   

  Dan heeft u zeker het volgende bericht van 3 mei 2012 van RTL Nieuws over het hoofd gezien: DOETINCHEM – RTL Nieuws besteedde gisteren in de uitzending van 19.30 uur aandacht aan tarwe van Nederlandse bodem, waar wél brood van gebakken kan worden. Tachtig procent van ons brood werd tot voor kort gemaakt met Frans of Duits tarwemeel, omdat het Nederlandse tarwemeel daarvoor niet geschikt was. Het Zeeuwse bedrijf Mol Agrocom is er nu in geslaagd om tarwe te verbouwen met de goede eiwitten en het goede eiwitgehalte voor het bakken van brood.

 • laat alle reacties zien
 • Tarvo

   

  Gelukkig eindelijk kun ik weer normaal goed Flevolands brood gaan kopen.

  reageer
 • Jean

   

  Met andere woorden de consument is al jaren misleid. Wie zegt mij dat dit straks wel zo is en wie controleerd dit.

  reageer
 • Jacob

   

  Ik raad u aan een onderscheid te maken tussen misleiding en innovatie. Tenzij bakker Tietema u jarenlang brood heeft verkocht als zijnde brood waarbij hij claimde dat voor het deeg gebruikt werd gemaakt van tarwe afkomstig uit Flevoland. Persoonlijk heb ik geen behoefte en reden om een eerlijke Hollandse bakker als Tietema te controleren.

 • Jacob

   

  Wat een perfect initiatief bakker Tietema. Je kunt ons over twee weken tegemoet zien. Wij kijken er naar uit het zelf te mogen ervaren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert